UFC

(VIDEO) ‘Ovo me podsjeća na Nikolu Jokića, trostrukog osvajača MVP nagrade‘: Aleksandar Rakić pozirao je s kultnim peharom

Aleksandar Rakić

 Instagram (ufc Europe)
Ponajbolji UFC-ov poluteškaš dobio je čast fotografirati se s peharom o kojem sanjaju najbolji svjetski košarkaši

Aleksandar Rakić ovaj vikend bit će na možda i najvažnijem ispitu u dosadašnjoj profesionalnoj MMA karijeri. Srpsko-austrijski poluteškaš borit će se protiv Jirija Prochazke na povijesnom UFC 300 eventu, a pobjeda u tom meču Rakića će približiti borbi za pojas.

Pruži li Aleksandar impresivan nastup, možda već u sljedećem nastupu nakon meča s Prochazkom dobije priliku boriti se za pojas. No, zasad možemo samo nagađati o sljedećim koracima, a najvažnije je da Rakić ishodi pobjedu protiv odličnog Čeha. Nakon toga on i UFC razmišljat će o sljedećim potezima.

Svakako je velika čast za Rakića i prilika za nastup na spektakularnom UFC 300 eventu. Mnogi taj event nazivaju najvećim u povijesti ovog sporta, mnoštvo fanova pomno će pratiti sve mečeve te priredbe i Rakić ima jako dobru podlogu za privući nove fanove.

Trenutno je pozamašna brojka stranih fanova koji Rakića smatraju ‘‘dosadnjikavim i neatraktivnim‘‘ borcem, ali uvjerljiva pobjeda nad Prochazkom može navesti fanove da sve to zaborave i počnu cijeniti lik i djelo Aleksandra Rakića.

Sve je u ‘‘Raketinim‘‘ rukama, a u njegovim rukama našao se i pehar koji se uručuje pobjedničkoj ekipi NBA lige, najjače košarkaške lige na svijetu. Naime, Rakić je tijekom službenog fotografiranja ususret UFC 300 eventu, dobio priliku pozirati i s ‘‘Larry O‘Brian‘‘ trofejem.

‘‘Reci mi, na koga te ovaj trofej podsjeća?‘‘, pitanje je upućeno Rakiću dok je pozirao, a ‘‘Raketa‘‘ niti sekunde nije dvojio.

‘‘Nikola Jokić, trostruki MVP iz Srbije. Nikola Jokić!‘‘, poručio je Rakić.

Inače, Nikola Jokić dvaput u karijeri proglašen je MVP-jem, odnosno najkorisnijim igračem NBA lige, a 2023. godine osvojio je i MVP nagradu za najkorisnijeg igrača finalne serije NBA lige. Njegovi Denver Nuggetsi tada su došli do trofeja koji se sada našao i u Rakićevim rukama.

Vjerujemo da je lijepo držati ‘‘Larry O‘Brian‘‘ trofej u rukama, ali kad su trofeji u pitanju, znamo što Rakić najviše želi. UFC-ov pojas najveći je sportski cilj ovog sjajnog poluteškaša, a Jiri Prochazka sljedeća je prepreka ka tom cilju.

Linker
23. travanj 2024 14:53