UFC

UFC Vegas 82 dobio je glavnu borbu večeri, Brendan Allen suočit će se s novopečenim srednjašem

Brendan Allen

 USA TODAY NETWORK/DDP USA/PROFIMEDIA Usa Today Network/ddp Usa/profimedia
Priredba će se održati tjedan dana nakon Miočićeve borbe, 18. studenog

Ako pričamo o 11. mjesecu i UFC-u, sve su oči uprte u Stipu Miočića koji će se vratiti nakon dvije i pol godine pauze i pokušati detronizirati najvećeg svih vremena u borbi za pojas teške kategorije i glavnom meču večeri UFC-a 295, Jona Jonesa. Vjerujemo da nema osobe koja je imuna na tu borbu i jedva čeka da se ona dogodi, ali treba imati na umu da postoje i druge priredbe osim te.

Upravo je toga svjestan i UFC koji je danas zakazao glavnu borbu večeri za UFC Vegas 82 "event" koji će se odviti tjedan dana nakon Miočića, a u njoj će se suočiti Brendan Allen (22-5, UFC 10-2) i Paul Craig (17-6-1, UFC 9-6-1)!

Allen je posljednju borbu odradio u lipnju ove godine kada je porazio Brunu Silvu gušenjem u prvoj rundi. Trenutno je u nizu od pet pobjeda, a posljednji je poraz doživio u prosincu 2021. godine kada ga je porazio Chris Curtis. U ovom trenutku nalazi se na desetom mjestu ljestvice UFC-ove srednje kategorije te zasigurno želi napraviti proboj naprijed.

S druge strane, Craig je relativno nedavno debitirao u srednjoj kategoriji na UFC-u u Londonu kada je porazio Andrea Muniza tehničkim nokautom u drugoj rundi. Prije toga se natjecao u poluteškoj kategoriji gdje su ga prethodno pobijedili Johnny Walker i Volkan Oezdemir te je okrenuo novu stranicu u karijeri spuštanjem u nižu kategoriju. Iako ima samo jednu borbu, nalazi se na 13. mjestu ljestvice te ovom pobjedom planira proboj u top 10.

Kao što smo već i naveli, priredba će se održati 18. studenog, a mjesto radnje je UFC Apex u Las Vegasu.

Linker
29. travanj 2024 11:25