UFC

Brendan Allen idući protivnik Khamzata Chimaeva?!

 Khamzat Chimaev  

 Louis Grasse/Shutterstock Editorial/Profimedia
O svemu se još samo nagađa

Khamzat Chimaev nije se borio još od prošle godine kada je pobijedio Kevina Hollanda, a do nedavno se špekuliralo da bi se iduće mogao boriti protiv Kamaru Usmana ili Paula Coste, no ti pregovori se nisu realizirali. Sada je došla informacija koja nije potvrđena od strane UFC organizacije, već zaključak koji je donio sam Brendan Allen s obzirom na upute koje su mu dali prije konferencije za novinare.

Naime, Allen je rekao kako su mu dali izričite upute da ne proziva Jareda Cannoniera na borbu. Kada je priupitan je li to možda zbog potencijalne borbe protiv Khamzata Chimaeva, on je dao do znanja da je novinar vjerojatno u pravu.

"Pozivam se na peti amandman (pravo na šutnju). Ja ne odbijam borbu ni sa kime. Ako on (Khamzat) to želi, to će i dobiti. Mene nije briga. Borit ću se protiv bilo koga. Khamzat, Cannonier, Vettori, bilo tko, s bilo kime ću se boriti. Mene nije briga." - odgovorio je Allen.

Nije još poznato kad bi se Khamzat trebao vratiti, no ako se stvarno radi na borbi njega i Brendana Allena, moramo uzeti u obzir da se Allen upravo borio i da ga nećemo gledati još barem četiri mjeseca. U prijevodu, njihova potencijalna borba mogla bi se održati tek u listopadu (10. mjesec). Khamzat i dalje traži protivnika za debi u srednjoj kategoriji, a sada imamo novog kandidata za to.

Brendan Allen je sinoć upisao petu uzastopnu pobjedu unutar UFC organizacije, te desetu od ukupno 12 borbi u organizaciji. Khamzat je u karijeri i dalje neporažen u 12 nastupa, od kojih je šest odradio unutar UFC organizacije. Ovo bi definitivno bio zanimljiv meč u kojem je teško dati prednost ijednom borcu.

Linker
11. svibanj 2024 08:21