UFC

Uroš Medić želi ugasiti ‘hype‘ neporaženog Irca: ‘Pitam se kako je on ispred mene u poretku, nokautirao bih ga‘

Uroš Medić

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Srpski borac velter kategorije vjeruje kako posjeduje alate za poraziti dosad neporaženog irskog velteraša

Uroš Medić sinoć je imao ponajbolju večer od dolaska u UFC. Jedan od najboljih srpskih MMA boraca nokautom u prvoj rundi porazio je Tima Meansa, prekaljenog UFC-ovog veterana kojem je to bio 51. profesionalni MMA nastup.

Medić sjajnim aperkatom nokautirao Meansa nakon nešto više od dvije minute borbe i došao je do svoje četvrte pobjede u šestom nastupu unutar UFC-ovog kaveza. Ujedno se Uroš vratio pobjedama nakon što je u 11. mjesecu prošle godine uvjerljivo poražen od strane Myktybeka Orolbaija.

Pobjedom nad Meansom, Mediću se vratilo i samopouzdanje, a na konferenciji za medije nakon meča, Uroš je odlučio isprozivati jednog visokorangiranog izazivača unutar velter kategorije. Radi se o sedmorangiranom izazivaču Ianu Garryju. Medić smatra kako Garry ne zaslužuje tako visoku poziciju u poretku izazivača.

‘‘On je veliko ime i trenutno se vjerojatno ne bi borio protiv mene, barem zasad. Ali gledao sam neke njegove borbe i pitao sam se kako je taj tip ispred mene u poretku. Prema mom skromnom mišljenju, ja bih ga nokautirao.‘‘, poručio je samouvjereni Uroš.

Medić već neko vrijeme ne skriva tendencije ka obračunu s Garryjem. Svjestan je srpski borac da neporaženog Irca (14-0, 7-0 UFC) prati veliki ‘‘hype‘‘ i Medić bi rado pokušao ukrasti taj ‘‘hype‘‘, kao i visoku Garryjevu poziciju unutar poretka.

Međutim, Ian Garry u ovom trenutku okrenut je top 5 izazivačima u kategoriji. Colby Covington trenutno je na njegovom nišanu, a izgledno je da ćemo taj meč gledati kasnije ove godine. Medić s druge strane mora graditi svoj put prema gore i trebat će mu barem jedna do dvije pobjede nad rangiranim borcima, prije nego dođe u konkurenciju za meč protiv Garryja.

Linker
06. svibanj 2024 15:03