UFC

UFC četvoricu nagradio bonusom: Lawler i Volkanovski nisu dobili dodatnih 50 tisuća dolara

Brandon Moreno

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Nisu lak posao imali čelnici UFC-a prilikom podjele bonusa

UFC 290 event ispostavio se kao jedan od najuzbudljivijih UFC-ovih evenata u proteklih nekoliko godina. ‘‘Fight card‘‘ je obećavao još uoči samog eventa, a iako su se dogodila neka otkazivanja (Della Maddalena vs. Brady, Tresean Gore otkazao Nickalu...), svejedno smo dobili pravi spektakl.

Još od preliminarnog dijela priredbe i prve borbe večeri između Estebana Ribovicsa i Kamuele Kirk mogli smo uživati u odličnim mečevima. Nakon pobjede Ribovicsa uslijedio je spektakularni nokaut u režiji Jesusa Santosa Aguilara, ali najveća uzbuđenja ponudio je ipak ‘‘main card‘‘.

Bo Nickal glavni dio priredbe otvorio je ekspresnim nokautom protiv Valentinea Woodburna, a uslijedio je fantastičan meč između Dana Hookera i Jalina Turnera. Možda još i bolji meč ponudili su Brandon Moreno i Alexandre Pantoja, a Dricus Du Plessis i Alexander Volkanovski impresivnim nastupima došli su do velikih pobjeda. Ne možemo izostaviti niti sjajnog veterana Robbieja Lawlera. ‘‘Ruthless‘‘ je u svom oproštajnom nastupu nokautirao Niku Pricea nakon samo 38 sekundi borbe.

Kada sve ovo uzmemo u obzir, zbilja je teško odlučiti se tko zaslužuje osvojiti bonus. Nije bilo lako UFC-ovim čelnicima, a očekivalo se da će podijeliti nešto više bonusa nego inače. Nažalost, to se ovaj put nije dogodilo, a na kraju samo četvorica boraca kućama odlaze bogatiji za dodatnih 50 tisuća dolara.

Kad su u pitanju bonusi za najbolje izvedbe večeri, UFC je pomalo iznenađujuće nagradio Denise Gomes, a Dricus Du Plessis očekivano je pokupio bonus. Denise Gomes u sklopu preliminarnog dijela priredbe nokautirala je veliku favoritkinju Yazmin Jauregui nakon samo 20 sekundi borbe. Iako se radi o impresivnom postignuću i iznenađujućoj pobjedi, bonus je iznenađujuć jer Denise Gomes definitivno ne spada među zvučnija imena ovog eventa. Bonus manje zvučnim borcima i borkinjama ipak sigurno puno više znači nego onima s većim honorarima i Gomes zasluženo kući odlazi s tih dodatnih 50 tisuća dolara.

Dricus Du Plessis također je priuštio iznenađenje. Južnoafrički borac ušao je kao autsajder u meč protiv Roberta Whittakera, ali ispostavilo se da je trenutno ipak bolji borac od bivšeg prvaka UFC-ove srednje kategorije. Du Plessis je dobio prvu rundu, a u drugoj je nokautirao Whittakera. Pobjedom je izborio ‘‘title shot‘‘, kao i UFC-ov bonus. Bivšem KSW-ovom prvaku ovo je treći UFC bonus u šestom nastupu unutar organizacije.

Oko borbe večeri također se može raspravljati, ali zasluženo su nagrađeni Alexandre Pantoja i Brandon Moreno. Dvojica boraca muha kategorije priuštili su nam pet rundi rata, a kao pobjednik izašao je Pantoja. Podijeljenom sudačkom odlukom slavio je Brazilac i postao je novim prvakom muha kategorije. Moreno kao utješnu nagradu odnosi bonus za sudjelovanje u najboljoj borbi večeri. U posljednja četiri nastupa, Moreno je triput osvajao bonus za najbolju borbu večeri. Kad Moreno nastupa, očekujte odličan meč, što drugo reći?

Šteta što borci poput Robbieja Lawlera ili Alexandera Volkanovskog nisu nagrađeni za svoje impresivne nastupe, ali UFC-ovi čelnici očito nisu odlučili biti darežljivi ovaj put.

Linker
29. travanj 2024 11:51