UFC

UFC 285 bonusi: Petero boraca dobilo bonuse, među njima očekivano i novi šampioni

  Shavkat Rakhmonov 

 Patrick T. Fallon/AFP/Profimedia
Zasluženo otišli kući bogatiji za $50,000

Sveukupno pet bonusa je dodijeljeno od strane UFC-a borcima koji će otići kući bogatiji za $50,000. Bonus za izvedbu večeri dobio je Bo Nickal nakon što je u svojem debiju za UFC s lakoćom završio Jamie Picketta. Gušenje trokutom u prvoj rundi je izvrsno predstavljanje ovog mladog i perspektivnog borca široj publici.

Bonus za izvedbu večeri također je zaradila novopečena prvakinja Alexa Grasso nakon što je u teškoj borbi krajem četvrte runde ugušila Valentina Shevchenko, po mnogima najbolju MMA borkinju svih vremena. Tako je Alexa spriječila Valentinu da ispiše povijest s osam uzastopnih obrana pojasa ženske muha kategorije.

Jon Jones je očekivano odnio kući bonus za borbu večeri nakon što je s nevjerojatnom lakoćom završio bivšeg izazivača za naslov i jednog od najkompletnijih teškaša današnjice. Jones je pokazao svoje dominantno hrvanje i na kraju giljotinom natjerao Ganea na tapkanje te tako osvojio pojas teške kategorije i ispisao povijest.

Shavkat Rakhmonov i Geoff Neal su oboje nagrađeni s bonusom za borbu večeri, a pošto Neal nije zadovoljio dozvoljenu kilažu njegov bonus će pripasti Shavkatu. No prema riječima predsjednika UFC-a Dane Whitea, koji je očito ostao očaran Nealovom izvedbom, unatoč padu na vagi dodijelit će i njemu bonus od $50,000. Shavkat je ovom pobjedom došao do 17. pobjede u nizu neporaženosti, te pete pobjede unutar UFC kaveza.

Linker
15. svibanj 2024 11:58