UFC

Tony Ferguson objasnio zašto neće trenirati s Oliveirom: ‘Vidim se u novom meču protiv njega‘

Charles Oliveira i Tony Ferguson

 Taidgh Barron/Zuma Press/Profimedia
Sjajni brazilski borac pozvao je ‘‘El Cucuyja‘‘ da zajedno treniraju

Karijera Tonyja Fergusona u strmoglavom je padu kroz posljednje dvije godine. Justin Gaethje u petom mjesecu 2020. godine prekinuo je njegov niz od 12 uzastopnih pobjeda, a Ferguson je nakon poraza od Gaethjea, poražen i u naredna tri meča.

Michael Chandler posljednji je u nizu koji je zaustavio ''El Cucuyja''. ''Front kickom'' nokautirao je Fergusona u drugoj rundi borbe, a očito je kako Ferguson nešto mora promijeniti u svojim pripremama, jer do pobjede ne uspijeva doći.

Jedan od razloga svojih lošijih nastupa, prema Fergusonovim navodima, leži u činjenici da on nije dio neke veće dvorane i pravog MMA tima. ''El Cucuy'' je u razgovoru za MMA Junkie objasnio kako je sve to funkcioniralo jedno vrijeme, ali da očito više ne funkcionira te mu treba takva pomoć.

''Javili su mi se iz Jackson-Winka, Syndicate MMA-a, a javio se i John Hackleman. Tu je i UFC-ov Performance Institue. Puno je ponuda i opcija, ali nisam se još stavio na tržište. Mislio sam da mogu sve sam odraditi, a neko vrijeme sam i uspijevao. Ali sada sam spreman ponovno biti dio tima. Moram se otvoriti tome da budem treniran od strane nekog na visokoj razini.'', rekao je Ferguson.

Jedna od ponuda pristigla je i od Charlesa Oliveire. Nominalno najbolji borac UFC-ove lake kategorije, pozvao je Fergusona da mu se pridruži u Chute Boxe dvorani te da zajedno treniraju. Iako ta suradnja djeluje jako zanimljivo te bismo potencijalno svjedočili novom velikom MMA prijateljstvu koje bi podsjetilo na Chimaeva i Tilla, čini se kako do toga ipak neće doći.

Ferguson naime nije spreman prihvatiti ponudu ''Do Bronxa'', a detaljno je objasnio svoje razloge.

''Moram razmisliti o tome što je rekao. Chute Boxe je jako dobra dvorana. Ali on je u mojoj težinskoj kategoriji. Ja sam jedan od rijetkih boraca koje nije uspio završiti, a u taj sam meč ušao praktično trenirajući samo jiu-jitsu. Nisam bio tako loš, kao npr. Dustin Poirier koji je samo ležao nepokretno u parteru. Bio sam aktivan i tražio sam 'submissione'. Nisam naročito jako trenirao za taj meč. Moram razmisliti jer vidim se u novom meču protiv njega (Oliveire). Nema animoziteta između nas, ali sada nije vrijeme da odem trenirati u Chute Boxe. Postoje neke lokalne dvorane kojima bi se mogao pridružiti, a na taj način ćemo rasti i oni i ja.'', objasnio je Ferguson.

''El Cucuy'' dakle ne gubi nadu i vjeru da pripada samom vrhu kategorije, unatoč četiri uzastopna poraza. On se nada revanšu s Oliveirom, a koliko je to realno očekivati, Ferguson će nam pokazati u svojim sljedećim nastupima. Činjenica je kako Oliveira kroz posljednjih 11 nastupa, samo jednom nije pobijedio prekidom. Tony Ferguson bio je borac kojeg nije uspio završiti.

Linker
22. travanj 2024 03:03