UFC

Dustin Poirier spreman je prihvatiti meč protiv Covingtona: ‘Ponudili su mi dvije opcije‘

Colby Covington i Dustin Poirier

 Instagram (colby Covington)
Iako je odbijao ovaj meč jedno vrijeme, sada je spreman obračunati se s Colbyjem

Sve se više priča o potencijalnom meču između Colbyja Covingtona i Dustina Poiriera. Nekadašnje kolege iz American Top Teama dugo su već u lošim odnosima i puno je animoziteta između njih.

Međutim, Poirier je ranije ove godine, točnije u drugom mjesecu, istaknuo kako nije zainteresiran za obračun protiv Colbyja Covingtona, barem ne unutar kaveza.

''Ne. Nikada se neću boriti protiv Colbyja u oktagonu gdje je novac u igri. Ako ću se boriti s njim, onda ćemo obojica ići u zatvor. Ja ću završiti u zatvoru. Neću se boriti s njim u kavezu. On neće zarađivati novac na mojoj karijeri i mom radu. Ovo je nešto drukčije, znate. Nikada me nećete vidjeti da se borim s Colbyjem u UFC-u.'', rekao je tada Poirier.

Ipak, u protekli petak, Poirier je kroz seriju ''tvitova'' tražio da mu UFC ugovori meč i da mu pronađu protivnika. U jednoj od svojih objava napisao je:

''Colby Covington, 30. srpnja (sedmi mjesec) prihvaćam.''

Čini se kako se ''Diamond'' predomislio kad je meč protiv Colbyja u pitanju, a gostujući kod Ariela Helwanija u MMA Houru, objasnio je pozadinu svega.

''Ne mrzim nikoga, ali ako postoji granica ispred područja mržnje, onda Colby stoji upravo tamo. Stvarno mi se ne sviđa taj tip i govorio sam da mu ne želim pružiti priliku da zarađuje novce na mom imenu, ali ponudili su mi ga proteklog tjedna. Opcija je čekati kraj godine i borbu za prvog izazivača u lakoj kategoriji, ili borba u srpnju (sedmom mjesec). To je ime (Colby Covington) koje su mi dali za srpanj.'', započeo je Poirier, a zatim dodatno pojasnio

''Nisam ga prozvao na taj način. Ne odustajem od svog stava, ne želim se boriti protiv tog tipa, niti želim da profitira na mom imenu. Međutim, ako mi ne daju borbu do kraja godine, a samo mi ovo nude, moram učiniti ono što se mora. Borio sam se u prosincu (12. mjesec). Ne želim sjediti sa strane 10-11 mjeseci. Zdrav sam i želim se boriti.''. objasnio je ''Diamond''.

Dakle, Poirier je između pauze i Colbyja Covingtona spremniji odabrati meč s Colbyjem, a hoće li se sve to realizirati, vjerojatno ćemo ubrzo saznati. Covington je više puta isticao kako planira ''prebiti Poiriera'', a sada bi mogao dobiti i priliku.

Linker
14. travanj 2024 15:11