UFC

Teškom mukom prošle godine porazio je Bažanta, a danas debitira u UFC-u: ‘Pravi je materijal za UFC‘

Morgan Charriere

 Screenshot (youtube, Ufc Fight Pass)
27-godišnji Morgan Charriere danas će debitirati pred domaćom publikom u Parizu

UFC večeras dolazi u Pariz, a takvi eventi uvijek donose nastupe nekoliko domaćih boraca koji imaju priliku dokazati da pripadaju najjačoj svjetskoj MMA organizaciji. Među današnjim debitantima naći će se francuski borac Morgan Charriere (18-9-1), nama dobro poznat zbog meča koji je odradio u 11. mjesecu prošle godine.

Charrierea smo tada gledali pod okriljem Cage Warriorsa, a 27-godišnji francuski borac perolake kategorije porazio je Daniela Bažanta. Charriere je do pobjede došao podijeljenom sudačkom odlukom nakon tri odlične runde. Bažant i Charriere vodili su napet i uzbudljiv meč, ali tijesnom odlukom Francuz je na kraju upisao pobjedu.

Uzevši u obzir Charriereovo iskustvo i kvalitetu, pobjeda nad Bažantom nije bila veliko iznenađenje, ali zato je ‘‘Bagi‘‘ iznenadio otporom koji je pružio ovom sjajnom borcu. Naime, Morgan Charriere nekadašnji je prvak Cage Warriorsove perolake kategorije, a titulu je osvojio krajem 2020. godine. Već u prvoj obrani pojasa izgubio je naslov prvaka, a podijeljenom sudačkom odlukom izgubio je od Jordana Vucenica. Krajem 2021. godine Charrierea je porazio i Paul Hughes, a Francuz je ovaj put izgubio većinskom odlukom sudaca.

Uslijedila je pobjeda nad Bažantom, a zatim još dvije pobjede prekidom unutar CW-ovog kaveza. To mu je donijelo priliku u UFC-u, a Charriere napušta Cage Warriors nakon devet mečeva u jakoj engleskoj organizaciji. Šest puta je upisao pobjedu, a triput je gubio. Osim Vucenica i Hughesa, Charrierea je porazio i Soren Bak. Sva trojica do pobjeda su došli tijesnim sudačkim odlukama, a sva trojica su inače i jako dobri borci.

Morgan Charriere kvalitetom možda nije materijal za vrh UFC-ove perolake kategorije, ali u prilog mu ide i stil borbe. Francuz je vrlo atraktivan borac, potkovan u svim segmentima i nerijetko pruža najbolje borbe večeri. Charriere preferira borbu u stojci gdje prezentira šarolik set vještina, ali protiv našeg Bažanta fokusirao se na hrvanje i kontrolu u parteru. Jako eksplozivan je Charriere u svojim pokušajima rušenja, a ‘‘double leg‘‘ jedna mu je od omiljenih tehnika. Bažant mu je ipak napravio dosta problema kad bi se našli u parteru i Charriere mora poraditi na svojoj kontroli i BJJ vještinama.

Protivnik u UFC debiju bit će mu talijanski borac Manolo Zecchini (11-3-0). Kao i Charriere, Zecchini će također debitirati u UFC-u, a posljednje nastupe upisao je unutar talijanske Venator FC organizacije. U UFC dolazi nakon dvije uzastopne pobjede, a čak devet od ukupno 11 svojih pobjeda upisao je nokautom.

Charriere je prema kladionicama velik favorit u ovom meču (1,30 - 3,70), a činjenica da je potpisao za UFC govori vam s kakvim kalibrom borca se Bažant borio prošle godine. Ne samo da se borio, nego ga je dobrano namučio, a jedan od trojice sudaca meč je bodovao u korist Bažanta.

U intervjuu koji ste jučer mogli pročitati na našem portalu, Daniel Bažant dao je svoj osvrt na Charriereov UFC debi, a našem borcu drago je zbog uspjeha bivšeg rivala, ali ne zanosi se previše činjenicom da je namučio UFC-ovog borca.

"Iskreno, to mi ne predstavlja neko posebno zadovoljstvo. Drago mi je zbog njega, drago mi je što se natječem na visokoj razini, ali nije bitno to što sam izgubio od nekog tko je sada u UFC-u. Vjerujem da sam ga i mogao pobijediti, ali tada je on bio bolji. Dobar je dečko, ima dobar tim iza sebe, popularan je, pravi materijal za UFC i drago mi je što je došao do ove razine. To što sam bio toliko blizu da ga pobijedim samo govori o radu cijelog tima. Zelg je iz jednog netalentiranog, ali upornog tipa izvukao maksimum. Napravio je puno i to sve govori kakav smo kolektiv."

Dok Charriere bude nastupao u Parizu na UFC-ovom eventu, Bagi će pred domaćom publikom u Puli tražiti povratak na pobjedničke staze, a protivnik na FNC 12 eventu bit će mu Itay Tratner. Dok iščekujete večerašnje evente, preporučamo da pogledate snimku meča između Bažanta i Charrierea, jer bio je to zbilja uzbudljiv meč. Nažalost, snimka nije dostupna na YouTubeu, nego samo putem UFC Fight Pass servisa. No, putem YouTubea možete pogledati Charriereov meč protiv Paula Hughesa, a UFC je tu borbu označio najboljom borbom koju smo gledali na Fight Passu tijekom 2021. godine.

Linker
28. travanj 2024 21:00