Regija

Gdje i kada možete pogledati FNC-ov spektakl u pulskoj Areni? Saznajte unutar ovog članka!

FNC 12

 Screenshot (youtube, Fnc)
Konačno smo dočekali veliki spektakl najbolje regionalne MMA organizacije

Devet mečeva, tri za titulu, odličan termin održavanja i pulska Arena kao šlag na tortu. Ovo je ukratko rezime onoga što nas čeka večeras, a uzbuđenje je sve veće kako se približavamo samom eventu.

FNC 12 event održati će se danas od 20:00h, a u glavnoj borbi večeri čeka nas ono što šira publika zapravo najviše voli - obračun teškaša. Ivan Vitasović pokušat će upisati drugu obranu FNC-ove titule u teškoj kategoriji, ali pred sobom će imati najteži test do sada.

Poljak Michal Andryszak (25-10-0) ozbiljniji je borac od svih Vitasovićevih dosadašnjih protivnika pod okriljem FNC-a, a radi se o 31-godišnjaku koji je devet puta nastupio u KSW-u (4-5-0) i šest puta u ruskom ACB-u (5-1-0).

Andryszak u svom rezimeu pobjeda ima imena poput Iona Cutelabe, Tima Haguea, Denisa Smoldareva, Michala Kite i Guta Inocentea, a u Pulu dolazi nakon tri uzastopne pobjede. Porazi li Vitasović odličnog Poljaka, bit će to pokazatelj kako je borac iz Pulskog Trojana definitivno spreman za konkurenciju koja će ga čekati i u KSW-u unutar kojeg još nije debitirao.

Osim dvoboja teškaša, u igri će biti i pojasevi prvaka u velter kategoriji i u poluteškoj kategoriji. Matej Batinić (19-5-0) kao jedan od najiskusnijih boraca na eventu pokušat će postati prvim FNC-ovim prvakom poluteške kategorije, a protivnik će mu biti neporaženi ruski borac Gadzhimurad Khebdeev. Khebdeev nije naročito poznat našoj borilačkoj javnosti i dosad se nije borio se nekim zvučnijim imenima, ali fizički djeluje vrlo moćno, neporažen je, dolazi iz Rusije i sigurno će biti ozbiljna prijetnja Batiniću. Prema nekim najavama, Batiniću će u kutu između ostalih biti i Mirko ‘‘Cro Cop‘‘ Filipović.

FNC će danas napokon okruniti i prvaka u velter kategoriji, jednoj od najboljih težinskih kategorija unutar organizacije. Nikola Joksović i Marko Kisič zasluženo se bore za taj pojas, a obojica su upisali po dvije pobjede unutar FNC-ovog kaveza. Oba borca prezentirali su nastupe na jako visokoj razini i nema sumnje da će i danas ponuditi odličan i vrlo kompetitivan meč.

‘‘Main card‘‘ čine još dvijeborbe. Daniel Bažant vraća se tri mjeseca nakon teškog nokauta koji je pretrpio na eventu u Areni Zagreb, a danas ga čeka obračun s Izraelcem Itayjem Tratnerom. Tratner je FNC debi odradio u sedmom mjesecu i odličnim nastupom porazio je Ivana Sičaju.

Dva veterana regionalne scene otvorit će ‘‘main card‘‘. Radi se o Aleksandru Jankoviću (15-12-0) i Bojanu ‘‘Želvi‘‘ Kosednaru (12-14-0), a regionalna publika dugi niz godina prati nastupe ove dvojice velteraša. ‘‘Jankela‘‘ u ovaj meč ulazi nakon tri uzastopne pobjede i pokušat će upisati prvu pobjedu pod okriljem FNC-a. ‘‘Želvu‘‘ dosad nismo imali prilike gledati u FNC-u, a posljednji MMA nastup odradio je još u 10. mjesecu 2020. godine. Tada ga je Nikola Joksović porazio na Megdanovom eventu, a Želva je nakon toga nastupao u raznim borilačkim disciplinama i nije bio u potpunosti inaktivan.

Kad su u pitanju ‘‘prelimsi‘‘, čekaju nas novi nastupi talentiranih Demahmeta Sinanija, Frana Luke Đurića i Andresa Ramosa, a posebnu pažnju obratite na obračun Rusija Mineva i Davida Travničeka. Obojica u meč ulaze s profesionalnim ‘‘scoreom‘‘ 2-0 i FNC u obojicu polaže velike nade. Radi se o sukobu stilova, jer Rusi Minev fantastičan je hrvač, dok je David Travniček izrazito opasan borac u stojci. Mnogi ovaj meč smatraju jednim od najzanimljivijih na cijelom ‘‘cardu‘‘, a definitivno se možemo složiti s tom konstatacijom.

FNC 12 event starta uskoro, točnije u 20:00h. Prijenos za gledatelje u Sloveniji i Hrvatskoj dostupan je putem VOYO platforme, a gledatelji iz ostalih država prijenos mogu kupiti putem FNC.tv servisa.

Linker
24. travanj 2024 07:04