UFC

Sean O‘Malley ponovno priča besmislice: ‘Marlon Vera uspio je zaslužiti revanš protiv mene‘

Sean O'Malley i Chito Vera

 Screenshot (youtube, Mm
27-godišnji UFC-ov bantamaš izgubio je prvi meč protiv Vere

Još od samog nastupa na Contender Seriesu sredinom 2017. godine, Sean O'Malley privukao je veliku pažnju MMA javnosti i pred njega su stavljena velika očekivanja u UFC-u.

''Sugar'' je svojom pojavom, stilom borbe i karizmom pomalo čak podsjećao na Conora McGregora, a čak i posjeduje irske korijene jer mu je baka Irkinja.

Nanizao je Sean četiri uzastopne pobjede u UFC-u nakon što je ugovor izborio preko spomenutog Contender Seriesa. Uslijedio je meč protiv Marlona Vere, koji je trebao poslužiti kao prvi ozbiljniji test O'Malleyjevih sposobnosti.

''Chito'' Vera izuzetno je čvrst i kvalitetan borac, a O'Malley te večeri u kolovozu (osmi mjesec) 2020. godine, dobro se upoznao s kvalitetama Ekvadorca. Vera je kickovima ozlijedio nogu O'Malleyja već u prvoj rundi te ga je završio tehničkim nokautom 20 sekundi prije kraja prve runde.

O'Malley je nakon toga upisao tri uzastopne pobjede, trenutno je 13. u poretku izazivača bantam kategorije, a 2. srpnja (sedmi mjesec) čeka ga borba protiv Pedra Munhoza. Bit će to novi veliki ispit za Seana, jer Munhoz je deseti u poretku izazivača bantam kategorije.

Marlon Vera s druge strane korača prema vrhu i trenutno okupira peto mjesto na toj ljestvici. Tri uzastopne pobjede su iza njega i još jedna bi ga potencijalno mogla dovesti do napada na titulu.

Iako je O'Malley čisto izgubio od Vere, talentirani UFC-ov borac teško prihvaća činjenicu da je njegov niz neporaženosti tada završio. Nerijetko je Sean javno isticao kako je Vera sretno pobijedio i da on nešto takvo ne bi niti smatrao pobjedom. Rado bi O'Malley došao do prilike za revanš, a prilikom gostovanja u MMA Houru kod Ariela Helwanija, ponovno se osvrnuo na Veru.

''U prošlosti sam govorio da on (Vera) tek treba zaslužiti revanš. Mislim da ga je zaslužio. Izgubio je od Josea Alda, a izgubio je i od Edgara. Moglo bi se reći da je izgubio od Frankieja. 13 minuta tog meča je gubio. Istina da je završio Frankieja, ali još dvije minute da su prošle, on bi izgubio. Ipak, mora se priznati da ga je uspio nokautirati. Protiv Roba Fonta je dobro izgledao i definitivno je napredovao. Ne znam kako ga nije uspio završiti. Uzdrmao ga je otprilike 13 puta. Definitivno je zaslužio revanš protiv mene. Ljudi mrze kad tako govorim, ali istina je.'', objasnio je O'Malley.

Teško je povjerovati da je ''Sugar'' ozbiljan u ovakvim izjavama. Jednostavno je O'Malley poprilično dobar u privlačenju pažnje na ovakav način, a ovime će privući i pažnju samog ''Chita'' Vere. Međutim, Ekvadorac puca na sami vrh i O'Malley je zapravo taj koji će morati zaslužiti revanš.

Linker
03. svibanj 2024 21:28