UFC

Jiri Prochazka i Alex Pereira za pojas poluteške kategorije, prvak izjavio: ‘Mislim da je on sljedeći‘

Jiri Prochazka

 Pavel Mazáč/CNC/Profimedia
Unatoč tome što nije poražen od svog UFC debija, Magomed Ankalaev će još morati čekati svoju priliku

Jiri Prochazka možda neće morati dugo čekati na još jednu priliku za napad na titulu prvaka.

Alex Pereira obilježio je povijesni trenutak na UFC-u 295 u studenom 2023. godine. Borio se za upražnjeni naslov protiv bivšeg prvaka poluteške kategorije, Prochazke. Brazilac je postao prvak u dvije kategorije pobijedivši tehničkim nokautom u drugoj rundi dok je istovremeno držao titulu u srednjoj kategoriji.

Oba borca vratila su se akciji na UFC-u 300 prošlog mjeseca. Prije nego što je Pereira uspješno obranio svoj naslov prvaka nokautom u prvoj rundi protiv Jamahala Hilla, Prochazka je pružio neugodnu dobrodošlicu natrag u kavez Aleksandru Rakiću, svladavši ga tehničkim nokautom u drugoj rundi. Čini se da je to bilo dovoljno da se stavi češkog borca u razmatranje za borbu za naslov.

Na njegovu žalost, Magomed Ankalaev će se vjerojatno morati još strpjeti prije nego dobije svoju priliku.

"Mislim da, ako čekam tu borbu, to će trajati predugo. Želim se boriti prije toga i mislim da, koliko znamo, vjerojatno je sljedeći na redu Prochazka. Ankalaev će morati pričekati malo. Znam da je Jamahal Hill pričao neke gluposti, ali on također mora pričekati malo duže. Mislim da je Prochazka sljedeći.", rekao je Pereira.

Ankalaev je neporažen još od svog UFC debija u ožujku 2018. kada je izgubio gušenjem u zadnjoj sekundi borbe protiv Paula Craiga. Otada je nanizao deset pobjeda, a njegov jedini pokušaj da osvoji naslov bio je protiv Jana Blachowicza na UFC-u 282 u prosincu 2022. godine. Ta borba je završila neriješeno.

Idealno, Pereira se nadao iznimno brzom povratku nakon svoje nedavne pobjede. Htio je nastupiti na UFC-u 301 u Rio de Janeiru ovog vikenda i nije iznenađujuće da se to nije ostvarilo. Tako da i dalje glavni događaj ovog vikenda ostaje okršaj za naslov u muha kategoriji između prvaka, Alexandre Pantoje, i izazivača, Stevea Ercega.

Cijeli intervju s Alexom Pereirom možete pogledati OVDJE.

Linker
14. svibanj 2024 17:07