UFC

Robert Whittaker i dalje cilja na sam vrh srednje kategorije: ‘Neću stati dok ne vratim ono što je moje‘

Robert Whittaker (lijevo) i njegov tim

 Facebook (robert Whittaker Mma)
Bivši prvak UFC-ove srednje kategorije još uvijek je motiviran za nadmetanje s najboljima

Robert Whittaker borac je kojeg s punim pravom možemo nazvati legendom UFC-ove srednje kategorije, ali i legendom ovog sporta. Novozelanđanin je još od 2012. godine dio UFC-a, najveće svjetske MMA organizacije.

UFC karijeru započeo je kao velteraš, ali 2014. godine napravio je tranziciju u srednjoj kategoriji i to se pokazalo dobrim potezom. Whittaker je 2017. godine postao prvakom UFC-ove srednje kategorije, a iako trenutno nije prvak, Whittaker je i gotovo sedam godina kasnije, još uvijek pri vrhu srednje kategorije.

‘‘Reaper‘‘ je trenutno treći u poretku izazivača unutar srednje kategorije, a poziciju u poretku uspješno je obranio proteklog vikenda na UFC 298 eventu. Whittaker je nakon tri sjajne runde porazio Paula Costu jednoglasnom odlukom sudaca i dokazao je da nije ‘‘potrošen‘‘.

Naime, mnogi su vjerovali kako Whittakera čeka silazna putanja nakon lošeg izdanja u pretposljednjem nastupu. Robert je u sedmom mjesecu prošle godine izgubio meč protiv Dricusa Du Plessisa, a tada smo gledali jedno od najlošijih Whittakerovih izdanja unutar UFC-ovog kaveza. Robert je poražen tehničkim nokautom u drugoj rundi, ali njegova motivacija i želja nisu nestale nakon tog poraza.

Vratio se Robert sjajnim izdanjem protiv Paula Coste, a uspio je preživjeti i velike poteškoće krajem prve runde. Costa je stražnjim kružnim udarcem nogom uzdrmao Whittakera, ali Robert je izdržao do kraja runde, a zatim je uvjerljivo uzeo sljedeće dvije runde.

Svojevrsni trenutak istine bila je ta druga runda. Može li se Whittaker oporaviti nakon što je u prvoj rundi teško uzdrman ili će jednostavno pokleknuti i potvrditi navode onih koji su ga smatrali potrošenim. Dogodilo se ono prvo i Robert je očito i dalje sposoban konkurirati za sam vrh. U svom obraćanju putem društvenih mreža, Whittaker je potvrdio kako i dalje cilja na pojas u srednjoj kategoriji.

‘‘Došli smo, vidjeli smo, pobijedili smo. Vrijeme je da pođemo kući s plijenom. Želim zahvaliti svima koji su se znojili i krvarili iz dana u dan, ne bih ovdje bio bez vas. Veliko hvala svim mojim sponzorima koji me podupiru između mojih trenutaka slave i posljednje, ali najbitnije, hvala mojoj obitelji koja me gura da budem bolji svakog dana. Puno je zaključaka iz ove borbe, a ja sam počašćen jer sam dijeli oktogon s takvim ratnikom.

Moja odlučnost je nesalomljiva i neću stati dok ne vratim ono što je moje. Sve vas volim.‘‘, riječi su Roberta Whittakera.

33-godišnjem Whittakeru nerješiva enigma bio je Israel Adesanya koji ga je dvaput porazio u mečevima za titulu prvaka. Adesanya više nije prvak, a borci poput Alexa Pereire i Seana Stricklanda pokazali su Whittakeru načine za poraziti Adesanyu, ako uopće dođe do trećeg meča između Whittakera i Adesanye.

Aktualni prvak je Du Plessis, a Whittakeru bi još jedna pobjeda mogla biti dovoljna za napad na pojas. Meč protiv Seana Stricklanda nameće se kao itekako smislen sljedeći korak za Whittakera. Njih dvojica dosad se nisu borili. Strickland je prvi u poretku izazivača, Whittaker je treći i sasvim je moguće da upravo Strickland bude sljedeći protivnik Roberta Whittakera.

Linker
24. travanj 2024 15:26