UFC

Trener Maxa Hollowayja Topuriu nazvao ‘predimenzioniranim bantamašem‘: ‘U meču protiv Maxa bi bio grappler‘

Ilia Topuria 

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Takva dva borca garancija su kvalitetnog i atraktivnog meča, a kada će ih UFC upariti, trebali bi smo saznati vrlo brzo

Što bi moglo biti sljedeće za Maxa Hollowayja nakon onakve pobjede nad Justinom Gaethjeom, a da to nije borba za titulu u njegovoj perolakoj kategoriji? Dugo se prvaku Topuriji predbacivalo to što je preskočio tu stepenicu prije borbe protiv Volkanovskog, a izgleda da je to bio i pametan potez.

Teško će sada izbjeći Hollowayja jer sad svi definitivno želimo gledati meč između njih dvojice, a Maxov trener, Ivan Flores, jučer je govorio upravo o ovom meču. Topuriu je čak prozvao i ‘‘predimenzioniranim bantamašem‘‘:

‘‘On je poprilično dobar boksač, znate. Mislim da se tu posebno izdvaja brzina njegovih ruku. Izgleda kao da udara vrlo jako. Također je i agresivan. Ima puno samopouzdanja, no njegova najveća fizička snaga je njegova brzina ruku. On je samo predimenzionirani bantamaš. Zbog njegovog oblika tijela i brzine. Izgleda kao borac bantam kategorije koji se bori u perolakoj‘‘, rekao je Flores Lukeu Thomasu.

‘‘Nama se definitivno sviđa tip koji će protiv Maxa ići naprijed. Max je jako dobar kada se bori sa zadnje noge, jednako je tako dobar i kada se bori od tamo odakle želi. Jako dobro se snalazi u takvim situacijama. Sviđa nam se što Topuria donosi. Da se borba dogodi, Ilia bi se pretvorio u grapplera‘‘, pojasnio je.

Iako bi mu hrvanje bio sigurniji put protiv Hollowayja, Topuria bi se sigurno okušao i na nogama protiv Maxa. Takva dva borca garancija su kvalitetnog i atraktivnog meča, a kada će ih UFC upariti, trebali bi smo saznati vrlo brzo. Topuria za sada nema protivnika, no Holloway će sigurno željeti malo odmoriti nakon Gaethjea.

Linker
03. svibanj 2024 12:33