UFC

‘Ovo je pravi BMF!‘: Kevin Holland ponudio se kao zamjena za Bradyja, ali ne želi otkazati meč s Chiesom

Kevin Holland

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
30-godišnji američki borac spreman je uskočiti u bilo kojem trenutku, neovisno o protivniku

Jučer smo vam pisali kako je UFC 290 event pretrpio jedan veliki gubitak, odnosno došlo je do otkazivanja meča između Seana Bradyja i Jacka Della Maddalene. Della Maddalena po mišljenju brojnih MMA fanova budućnost je velter kategorije, ali Sean Brady trebao je biti veliki test Maddaleninih grapplerskih sposobnosti.

Nažalost, Brady je završio u bolnici i već je nekoliko dana na liječenju zbog zasad nepoznatih razloga. Jasno je da borac u takvom stanju ne može nastupiti već sljedeći vikend i stoga je Brady nastup nažalost otkazao. Maddalena i UFC nadaju se kako će pronaći kasnu zamjenu, ali vremena je jako malo.

Joaquin Buckley spominjao se kao potencijalni kandidat, ali on je voljan boriti se tek u devetom mjesecu ove godine. Još neki kandidati vrtili su se kroz komentare fanova, ali jedno ime uvijek iskoči kada je UFC u potrazi za zamjenskim borcem. Radi se naravno o Kevinu Hollandu, borcu koji djeluje spremno boriti se svaki vikend, pa je tako spreman boriti se i protiv Maddalene.

ESPN izvještava kako se Holland ponudio uskočiti protiv Maddalene, ali mnoštvo je onih koji će se sjetiti da Holland već ima zakazan meč. Kevin bi se trebao boriti 29. srpnja (sedmi mjesec) na UFC 291 eventu, a protivnik će mu biti Michael Chiesa. No, unatoč meču s Chiesom, Holland želi uskočiti protiv Maddalene, ali planira odraditi i taj meč protiv Chiese.

‘‘Pravi ‘BMF‘‘‘, napisao je Terrance McKinney na svom Twitteru kao reakciju na ovaj Hollandov potez.

I uistinu, Kevin Holland jedan je od boraca koji su oličenje UFC-ovog ‘‘BMF-a‘‘ (‘Najopakiji tip na svijetu‘). Titula ‘‘BMF-a‘‘ na neki način opisuje borca koji je uvijek spreman na borbu, ne bira mjesto, vrijeme i protivnika. Također, nositelj ‘‘BMF‘‘ titule trebao bi biti borac koji pruža uzbudljive mečeve i ne bježi od pravog rata unutar kaveza. Jorge Masvidal jedini je dosadašnji nositelj te titule, a krajem srpnja (sedmi mjesec), Dustin Poirier i Justin Gaethje borit će se za tu titulu, jer Jorge Masvidal se povukao iz sporta ranije ove godine.

Bude li u budućnosti još nekoliko mečeva za ‘‘BMF‘‘ titulu, Kevin Holland trebao bi biti jedan od glavnih kandidata za sudjelovanje u tom meču. Ali kad je u pitanju potencijalni meč protiv Maddalene, teško je očekivati da će UFC pristati na Hollandov zahtjev. Iako je Holland spreman boriti se i protiv Chiese kasnije ovaj mjesec, lako je moguće da iz meča s Maddalenom izađe ozlijeđen i tada bi morao otkazati meč protiv Chiese.

Kao nekako najvjerojatnija opcija nameće se uklanjanje Jacka Della Maddalene s UFC 290 eventa, ali nećemo još u potpunosti gubiti nadu. Vjerovat ćemo da će UFC ipak pronaći adekvatnog protivnika za sjajnog Australca.

Linker
24. travanj 2024 23:14