UFC

Jack Della Maddalena ponovno je ostao bez protivnika, ali i bolje da jest: Magnetska rezonanca Harrellu je možda spasila život

Josiah Harrell

 SCREENSHOT (YOUTUBE, MMA JUNKIE)
Uskoro će biti podvrgnut operaciji

Povlačenje Josiaha Harrella s UFC-a 290 bilo je veliko razočaranje za mnoge, pogotovo za Jacka Della Maddalenu koji je ostao bez borbe po drugi put nakon što je ranije otpao Sean Brady, ali Harrellov menadžer to naziva "prikrivenim blagoslovom". Uoči subotnje priredbe u T-Mobile Areni u Las Vegasu na Međunarodnom tjednu borbi, Harrell (7-0, 0-0 UFC) je uklonjen s eventa zbog onoga što je promocija u početku nazvala "medicinskim problemom."

Nekoliko sati nakon što je Harrellov debi protiv Maddalene (14-2, 4-0 UFC) otkazan, njegov menadžer Maurice Blanco iz First Round Managementa, obavijestio je MMA Junkie da je uklonjen s "carda" zbog abnormalnosti nakon pregleda glave, to jest magnetske rezonance.

Snimkama je dijagnosticirana bolest Moyamoya, ozbiljna i rijetka abnormalnost koja može uzrokovati zgrušavanje u bazi mozga. Blanco je rekao da mu je magnetska rezonanca "možda spasila život" i dodao da se očekuje da će Harrell uskoro biti podvrgnut operaciji.

Prema Blancu, Harrell prije nije bio svjestan da ima taj problem. MRI mozga prije UFC-a 290 bio je Harrellov prvi u cijeloj MMA karijeri. Blanco je zahvalio UFC-u i Atletskoj komisiji Nevade (NAC) na adekvatnoj razini medicinskog testiranja – nešto što je rekao da tri druge države u kojima se Harrell borio kao profesionalac nisu imale.

Harrell nije prvi UFC borac koji je saznao za Moyamoyu tijekom testiranja prije debija. U 2019. godini, bantamaš Vince Murdock doživio je gotovo identičan scenarij kada je povučen sa svog zakazanog debija protiv Jordana Griffina. Na kraju je bio podvrgnut operaciji mozga. Nakon rehabilitacije dobio je dopuštenje za povratak i vratio se borbama 2020. godine te se nadamo da će takav scenarij doživjeti i Harrell.

Linker
13. svibanj 2024 08:58