UFC

Bližimo se meču između Jonesa i Miočića? ‘Bones‘ je podijelio pozitivnu vijest po pitanju svog oporavka od ozljede

Jon Jones

 Chris Graythen/Getty images/Profimedia
Jon Jones krajem desetog mjeseca prošle godine pretrpio je tešku ozljedu

Koliko smo samo bili razočarani krajem desetog mjeseca prošle godine. Nešto više od dva tjedna bili smo udaljeni od okršaja između Stipe Miočića i Jona Jonesa, ali ‘‘Bones‘‘ se ozlijedio pred kraj svojih priprema i morao je otkazati nastup na spektaklu u New Yorku.

Jones je tijekom pokušaja rušenja na treningu pretrpio rupturu velikog prsnog mišića, a povratak u kavez očekuje se tijekom ljeta ove godine. Zasad nije poznato kada će se točno Jones vratiti profesionalnim MMA nastupima, ali dobra vijest dolazi od strane ponajvećeg borca u povijesti ovog sporta.

‘‘Prvi dan u dvorani nakon moje ozljede, osjećaj je sjajan. I tako počinjemo.‘‘, napisao je Jones putem Instagrama, a time je potvrdio povratak treninzima.

Trebat će Jones neko vrijeme kako bi se priviknuo na trenažni proces, a nakon što UFC službeno ugovori meč između njega i Stipe Miočića, ‘‘Bones‘‘ će moći započeti s trening kampom.

Nameće se pitanje kada bismo mogli gledati okršaj Jonesa i Miočića. UFC 303 koji će se održati 29. lipnja (šesti mjesec) poželjna je opcija, ali ne pretjerano izgledna. Conor McGregor i Michael Chandler trebali bi predvoditi taj event, a kad bi UFC dodao meč između Jonesa i Miočića, UFC 303 imao bi potencijal za postati ponajvećim eventom u povijesti organizacije.

Realnije je ipak da ćemo Jonesa i Miočića u kavezu gledati tijekom jeseni. UFC 306 u Sphereu event je koji Dana White najavljuje kao nešto ‘‘dosad neviđeno‘‘, a uvijek je u igri i UFC-ov event koji se u 11. mjesecu održava u Madison Square Gardenu (New York). Koji god datum odabrali, nadamo se što skorijoj potvrdi Miočićevog i Jonesa okršaja.

Nakon toga možemo započeti s odbrojavanjem i iščekivanjem.

Linker
04. svibanj 2024 11:32