UFC

Ngannou ljutit zbog snimki sparinga s Ganeom te poručuje: ‘Zaustavit ću taj hype!‘

Francis Ngannou

 Mike Lawrie/Getty Images/Profimedia
Kamerunski borac i prvak UFC-ove teške kategorije smatra kako snimka ne prikazuje realan odnos snaga

Druga polovica prvog mjeseca, odnosno 22. siječnja 2022. godine, nameće se kao datum kojeg MMA fanovi sve više iščekuju. UFC 270 priredba ponudit će niz sjajnih mečeva, no borba između Ciryla Ganea i Francisa Ngannoua predvodi event te je svakako jedna od najiščekivanijih koje UFC trenutno može ponuditi.

Tenzije između Francisa Ngannoua i njegovog bivšeg tima MMA Factory, konstantno rastu. Svađa Francisa i njegovo bivšeg trenera Fernanda Lopeza, razlog je tome. Ciryl Gane sada je Lopezov miljenik i Lopezu bi to bila izuzetno slatka pobjeda, naravno, ukoliko Gane uspije savladati ''Predatora''.

Kako su Gane i Ngannou nekoć bili timski kolege i sparing partneri, mnogi se pitaju tko je bio bolji na sparinzima. Početkom godine, BT Sport podijelio je kraću snimku koju su dobili od MMA Favtoryja. Ngannou smatra da se radi o snimci planski montiranoj, kako bi Gane ispao bolji i kvalitetniji.

''Moja prva reakcija na tu snimku, bila je smijeh. Znam što se točno dogodilo na tim treninzima. Ali evo u čemu je stvar. Kad god netko želi napraviti isječak s najboljim trenucima, uvijek biraju dijelove videa koje će koristiti. Oni (MMA Factory) imaju puno takvih videa, jer tada su nas snimali kako bi promovirali njega, njegove mečeve i sve ostalo. Puno je snimki s tih treninga, ali puno ih nikada nije objavljeno. Činjenica je da nikada niti neće biti objavljene, a ja znam zašto. Radi se o tome da žele njega prikazati bolji, a mene lošijim. On je faca. Fascinira me kako lako manipuliraju ljudima preko takvih stvari. Ali na kraju dana, oni i ja znamo što se tada dogodilo.'', rekao je Ngannou putem svog Youtube kanala, a zatim je najavio svoj meč protiv Ganea.

''Ja sam jednostavno bolji te sam čovjek koji će zaustaviti taj hype. Jedna čekam ovu borbu, zato što svi dižu hype oko njega. Kad uđemo u kavez, on će osjetiti moju energiju i razliku između nas dvojice.'', najavio je ''Predator''.

Meč između Ganea i Ngannoua, sam po sebi uzbudljiv je. Radi se o dvojici moćnih udarača koji preferiraju borbu u stojci. Međutim, sve te pozadinske priče i prepirke, čine ovaj meč još uzbudljivijim i jedva čekamo 22. siječnja.

Linker
15. svibanj 2024 00:33