UFC

Michael Chiesa vraća se nakon jako duge pauze: ‘Cormier me savjetovao da preskočim operaciju leđa‘

Michael Chiesa

 Screenshot (youtube, Ufc)
Iskusni UFC-ov borac mučio se s ozljedom kralježnice

Vrlo dugu pauzu imao je Michael Chiesa, trenutno UFC-ov borac velter kategorije. Chiesa je posljednji nastup odradio u 11. mjesecu 2021. godine, a jednoglasnom odlukom sudaca izgubio je od tada neporaženog Seana Bradyja.

Bio je to drugi uzastopni poraz za Chiesu kojeg je ranije iste godine porazio i Vicente Luque. Puno uvjerljiviji od Bradyja bio je Luque i ‘‘submissionom‘‘ u prvoj rundi porazio je Chiesu. Nakon ta dva poraza uslijedila je dulja pauza, a Chiesa se u kavez vraća ovaj vikend na UFC 291 eventu. Protivnik će mu biti Kevin Holland, a Chiesa tvrdi kako se duga pauza neće osjetiti na njegovom nastupu.

‘‘Osjećaj je kao da nikada nisam niti otišao. Nemam dojam da je moj posljednji meč bio prije gotovo dvije godine. Imao sam dulju pauzu zbog ozljeda i ostalih problema, ali mislim da neću imati nikakvih problema.‘‘, rekao je Chiesa u MMA Houru.

‘‘Maverick‘‘ se inače trebao boriti još u četvrtom mjesecu, ali Li Jingliang otkazao je tada nastup zbog ozljede i povratak Michaela Chiese odgodio se na još nekoliko mjeseci. Chiesa je tada prošao kroz puni trening kamp i vjeruje kako je trebao nešto takvo.

‘‘Kad pogledam što se dogodilo u četvrtom mjesecu, naziru se neke pozitivne stvari u cjelokupnoj situaciji. Ne vjerujem u ‘ring rust‘, ali vjerujem u ‘camp rust‘. Dobro je da sam tada prošao kroz cijeli trening kamp i riješio sam se te ‘hrđe‘ vezane za trening kamp. Bilo je lakše proći kroz ovaj trening kamp i sve teške sparinge. Rođen sam za ovo i dobar je osjećaj biti u ‘fight weeku.‘‘‘

Na konferenciji za medije ranije ovaj tjedan, Chiesa je otkrio kako se mučio s ozljedom leđa i to je bio jedan od glavnih razloga njegove duge pauze. Unatoč problemima, Chiesa na savjet Daniela Cormiera nije otišao na operaciju.

‘‘Nije tajna da sam imao problema s leđima. Bio sam blizu operacije još 2016. godine, a kasnije se problem vratio. 2021. sam obećao svojoj tadašnjoj zaručnici (sadašnjoj supruzi) kako ću uzeti pauzu nakon meča s Luqueom, jer morali smo se posvetiti planiranju vjenčanja. Stvari se nisu dobro odvile za mene, ja se nisam mogao pomiriti s porazom i morao sam se ekspresno vratiti. Obećao sam joj kako ću definitivno uzeti pauzu nakon meča protiv Seana Bradyja, ali i taj meč sam izgubio, pa sam se nadao ubaciti još jednu borbu prije vjenčanja. Počeo sam trenirati, ali ubrzo sam pretrpio tešku herniju diska. Operacija je bila u igri, ali ‘DC‘ mi je rekao: ‘Nemoj otići na operaciju ako se planiraš nastaviti boriti‘. On je nakon borbe s Derrickom Lewisom odradio takvu operaciju i rekao mi je kako više nikada nije mogao trenirati na isti način, a ja nisam još gotov s ovim sportom. Srećom, pronašli smo način kojim smo uskladili moju snagu i kondicijsku pripremu bez osjećaja boli u leđima. Osjećam se odlično i uzbuđen sam zbog povratka.‘‘, pojasnio je Chiesa.

Bit će zanimljivo vidjeti u kakvom će se izdanju vratiti ovaj 35-godišnjak. Kevin Holland jako je nezgodan protivnik, ali Michael Chiesa posjeduje odlične ‘‘grappling‘‘ vještine kojima bi mogao nauditi Hollandu. Upravo elitni hrvači i ‘‘grappleri‘‘ predstavljaju ‘‘penicilin‘‘ za Hollanda i ne sumnjamo da će Chiesa borbi pristupiti s takvom taktikom.

Linker
27. travanj 2024 09:14