UFC

Michael Bisping tvrdi: ‘Ako Jon Jones ne može srušiti Ngannoua, završit će nokautiran‘

Jon Jones

 Sean M. Haffey/Getty images/Profimedia
Legendarni engleski borac smatra kako ‘‘Bones‘‘ nema šanse u stojci protiv kamerunskog ‘‘Predatora‘‘

Poprilično vokalan proteklog vikenda, bio je Jon Jones putem Twittera. Bivši prvak UFC-ove poluteške kategorije te ujedno jedan od najvećih boraca u povijesti ovog sporta, osvrnuo se na meč za prvaka teške kategorije. Jones nije bio impresioniran nastupima Ganea i Ngannoua te je na koncu izjavio, kako bi ih obojicu pobijedio.

Ipak, Jonesov debi u teškoj kategoriji i dalje se čeka, a njegova inaktivnost oduljila se na gotovo dvije godine. Mnogi se pitaju kako će Jones zapravo izgledati protiv pravih teškaša. Oni koji nisu naročiti ljubitelji Jona Jonesa, često vole reći kako je njegova glavna prednost bila u veličini, snazi i duljini ekstremiteta. Probleme su mu stvarali borci sličnih gabarita, a u teškoj kategoriji, mnogo je takvih.

Michael Bisping, jedan je od onih koji smatraju da bi Jones mogao imati problema u teškoj kategoriji. Umirovljeni engleski borac i bivši prvak srednje kategorije, u razgovoru za Submission Radio, dao je svoje viđenje potencijalnog meča između Ngannoua i Jonesa.

''Tek nakon njihove borbe, dobit ćemo odgovore. Dakako, sve ovisi o Jonesovom hrvanju. Ako ga Jones ne može srušiti, neće moći pobijediti Ngannoua. Briga me za izjave poput 'Ali, on je majstor taktike' i slično. Ako ste prisiljeni ostati u stojci s Ngannouom te ga ne možete srušiti, onda će Jon vjerojatno završiti nokautiran. Budimo iskreni, svi znamo koliko Francis snažno udara. Odlično je izgledao u subotu navečer. Napadao je protivnikovo tijelo, a ne samo glavu. To pokazuje puno zrelosti.'', objasnio je Bisping.

Francis Ngannou u meču protiv Ganea bio je zapravo podređen borac u stojci. Međutim, ''Predator'' je pokazao i svoje hrvačke vještine te je na taj način došao do pobjede. Međutim, Bisping smatra kako bi Ngannou protiv Jonesa bio dominantan u stojci, a što se hrvanja tiče, Ngannou bi trebao brinuti kako spriječiti rušenja, a ne kako doći do njih.

''U vezi hrvanja, naravno da je Jones bolji hrvač. Ali Francis je nevjerojatno snažan, a konstantno napreduje u hrvanju. Mislim da je DC to uočio u subotu. Francis i Ciryl slične su visine, ali kada pogledate njihove noge, bedra, stražnjicu. Sve to izgleda gigantski kod Francisa. Znam da čudno zvuči pričati o veličini Francisove stražnjice, ali odatle dolazi snaga. Uistinu dolazi. Slušajte, možemo sjediti ovdje i razglabati cijeli dan. Ali sve dok se borba ne održi, nećemo znati.''

Još veće pitanje od samog ishoda potencijalne borbe između Jonesa i Ngannoua, predstavlja činjenica da ne znamo hoće li se taj meč ikada i dogoditi. Jones konstantno odugovlači sa svojim debijem u teškoj kategoriji, dok je Francisova budućnost unutar UFC-a pod velikim znakom upitnika.

Linker
06. svibanj 2024 19:49