UFC

Henry Cejudo također je odbio Petra Yana: ‘Nisam vodonoša, ionako samo čuvate moj pojas‘

Henry Cejudo

 Sarah Stier/Getty images/Profimedia
Bivši prvak dvaju UFC-ovih kategorija (bantam i muha) neće pomagati Yanu ovog vikenda

Ono što se moglo pretpostaviti zapravo se i dogodilo. Nakon što je Sean O'Malley ranije tijekom tjedna otkrio kako neće biti u kutu Petra Yana, iako su obje strane prvotno bile zainteresirane, odbijenicu ruskom borcu uputio je i Henry Cejudo.

''Triple C'' trebao je biti jedan od članova izuzetno zvučnog kuta koji bi bio ispunjen borcima, ali Henryju se nisu svidjeli komentar koje je Petr Yan upućivao.

‘‘Situacija se stabilizirala. Imam nekoliko tipova koji su mi spremni pomoći. Nadam se da će se Cejudo i O‘Malley pojaviti u subotu navečer. Jedino je bitno da mi ne daju svoje usrane savjete. Samo mi dodajte led i vodu, ja ću biti dobro.‘‘, rekao je Yan u ponedjeljak gostujući u MMA Houru.

Bilo je poprilično izvjesno kako O'Malley i Cejudo neće pristati na takvo podcjenjivanje gdje ih Yan vidi samo kao vodonoše. Henry Cejudo u posljednje vrijeme ističe se kao jako dobar trener i mnogi borci dolaze raditi s njim u Fight Ready dvoranu u Arizoni.

Biti vodonošom Petru Yanu, definitivno je ispod časti borcu čija postignuća trenutno nadilaze Yanova i to osjetno. Cejudo je u ''The Triple C & The Schmo Showu'' potvrdio kako ga nećemo gledati u Yanovom kutu ovog vikenda, a objasnio je svoje razloge.

''Zato što su obojica (Yan i Sterling) pljuga. Obojica zapravo samo čuvaju moj pojas dok se kralj ne vrati i nisam ničiji vodonoša. Zamislite da sam u Yanovom kutu, vjerojatno bih bacio ručnik samo da se meč prekine i dozvolio bih Aljamainu da ponovno pobijedi. Ne želite da 'Triple C' to učini.'', objašnjenje je trenutno umirovljenog borca.

Cejudo već neko vrijeme priča o mogućem povratku, ali velika želja mu je meč za pojas perolake kategorije. Alexander Volkanovski trenutno je prvak te kategorije, a isto kao i spomenuti Yan, Volkanovskog također čeka nastup ovaj vikend na UFC 273 priredbi. Hoće li Cejudo nakon njihovih nastupa biti još motiviraniji za povratak, saznat ćemo u nastavku godine.

Uglavnom, Sean O'Malley i Henry Cejudo neće biti u kutu Petra Yana tijekom revanša s Aljamainom Sterlingom, ali nema sumnje kako Yan zapravo ima svoje ljude i spreman je za meč.

Linker
11. svibanj 2024 17:00