UFC

Daniel Cormier smatra da Chandler ne treba opet biti naivan: ‘Mislim da je McGregor gotov...‘

Daniel Cormier 

 LOUIS GRASSE/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA Louis Grasse/zuma Press/profimedia
Bivši UFC-ov prvak u dvije kategorije smatra da je Irac gotov s aktivnom borilačkom karijerom, iako ga iznimno cijeni

Daniel Cormier smatra da bi Michael Chandler trebao prestati gajiti nade u borbu protiv Conora McGregora nakon što je glavna borba UFC 303 otkazana.

Nakon više od tjedan dana glasina i nagađanja, izvršni direktor UFC-a Dana White službeno je objavio u četvrtak da je McGregor (22-6) zadobio ozljedu koja će mu onemogućiti dugoočekivani povratak protiv Chandlera (23-8) 29. lipnja u T-Mobile Areni u Las Vegasu, koja je trebala biti centralni događaj Međunarodnog tjedna borbi.

Ako se borba ponovno zakaže, proći će više od tri godine otkako je McGregor posljednji put ušao u oktogon nakon što je pretrpio prijelom noge u svojoj trilogijskoj borbi na UFC 269 protiv Dustina Poiriera. Za Chandlera će proći više od dvije godine od kada ga je Poirier porazio na UFC 281.

Iako su mnogi razumjeli Chandlerovu odluku da čeka borbu s McGregorom do UFC 303, odgađanje njegovog rasporeda još više postaje sve rizičnije, rekao je UFC-ov član Kuće slavnih i komentator Daniel Cormier.

"Michael Chandler još uvijek treba borbu," rekao je Cormier u petak na svom YouTube kanalu. "Čini se da Michael Chandler treba Conora McGregora, ali nisam siguran da je to zaista tako. Kada razgovarate s Mikeom, njegovi ciljevi se nisu promijenili. On još uvijek želi biti svjetski prvak. Nisam siguran da ga ova borba, čak i ako pobijedi, približava tom cilju.

"Ima mnogo toga što treba odvagnuti jer mislim da više ne bi trebao čekati. Mislim da je vrijeme da se makne od ovoga, i vjerujem da je prevladavajuće mišljenje da je McGregor završio s borilačkom karijerom. Mislio sam da će se Conor McGregor vratiti jer je za mene Conor McGregor borac. Znam da Conor McGregor iz 2015. i ovaj sada nisu isti borci, ali mislio sam da je zvijezda i dalje ista. Samo nisam siguran da želi boriti. Pogotovo sada."

White nije otkrio težinu McGregorove ozljede tijekom objave. MMA novinar Ariel Helwani izvijestio je da nije ozbiljna i da bi "The Notorious" mogao biti spreman za natjecanje u kolovozu ili rujnu.

Čak i ako se postavi novi datum, nema jamstva da će McGregor tada stići u oktogon. To stavlja 38-godišnjeg Chandlera u vrlo tešku situaciju, a prema Cormierovu mišljenju, izgledi su sumorni.

"Rekli su da bi se ova stvar mogla ponovno zakazati za kasnije ove godine, nadamo se," rekao je Cormier.

Linker
15. lipanj 2024 12:54