UFC

Dana White podijelio pet bonusa: Prvi puta u povijesti UFC-a uručen je bonus za ‘ugriz večeri‘

Andre Lima

 Screenshot (youtube, Ufc)
Četvero boraca nagrađeno je za izvedbe unutar kaveza, a jedan borac nagrađen je nesvakidašnjim bonusom

UFC on ESPN 53 event ponudio je ukupno 13 mečeva. Priredba nije pretjerano oduševila, ali nekoliko boraca ipak je zaslužilo kući ponijeti bonuse, odnosno dodatnih 50 tisuća američkih dolara.

Bonus za najbolju borbu večeri sasvim zasluženo otišao je u ruke Jarna Errensa i Stevena Nguyena. Borci perolake kategorije odradili su odličnih 15 minuta borbe, a do pobjede jednoglasnom odlukom sudaca došao je Jarno Errens. 29-godišnji Nizozemac bio je stjeran u kut nakon dva poraza u prva dva nastupa pod okriljem UFC-a, ali sjajno je reagirao pod pritiskom, porazio je Nguyena i zaslužio je bonus. Steven Nguyen neće po dobrome pamtiti svoj debi u UFC-u, ali bonus će donekle ublažiti gorak okus poraza.

Kad su u pitanju bonusi za najbolje izvedbe večeri, jedan od tih bonusa jednostavno je morao otići u ruke Paytona Talbotta. 25-godišnji bantamaš pružio je izvedbu iznad svih očekivanja i nokautom u drugoj rundi porazio je talentiranog Camerona Saaimana. Velika očekivanja stavljena su pred mladog Talbotta, ali gotovo nitko nije očekivao ovako uvjerljiv nastup u tako ranoj fazi karijere. Apsolutno zasluženo Talbott uzima bonus.

Osim Talbotta, do bonusa je došao i Meksikanac Fernando Padilla. 27-godišnji Meksikanac trebao je samo dvije minute i 45 sekundi kako bi porazio Peruanca Luisa Pajuela. Padilla je slavio ‘‘submissionom‘‘ i dugo će pamtiti ovu večer u Vegasu.

Osim klasičnih bonusa, Dana White odlučio je uručiti još jedan bonus. Andre Lima porazio je Igora Severina nakon što je Severino diskvalificiran zbog ugriza. Brazilac je ugrizao svog sunarodnjaka, a Dana White našalio se dodijelivši 25 tisuća dolara Limi. UFC-ov predsjednik objasnio je kako se radi o takozvanom ‘‘bite bonusu‘‘, odnosno bonusu za ugriz. Iako Lima nije taj koji je grizao, nagrađen je kao žrtva ugriza.

Odmah nakon što je saznao da će dobiti bonus, Andre Lima zaputio se na tetoviranje. Brazilac je zatražio tetovažu oko rane nastale ugrizom, a time je oduševio Whitea i na koncu je dobio punih 50 tisuća američkih dolara.

Linker
24. ožujak 2024 10:22