UFC

Dana White o tetovaži ugriza: ‘Ovo je nevjerojatno, dat ću mu 50 tisuća dolara‘

Andre Lima s tetovažom nakon ugriza

 Instagram (andre Lima)
Andre Lima tetovažom je trajno označio svoj prvi nastup u UFC kavezu

Debi u UFC organizaciji 25-godišnji Brazilac Andre Lima odradio je na sinoćnjoj Vegas 89 priredbi. 25-godišnji ‘‘Mascote‘‘ obračunao se s talentiranim Igorom Severinom. Nakon zabavne prve runde i jednako uzbudljivih nekoliko minuta u drugoj, stvari su krenule neobičnim smjerom kada je Severino ugrizao Limu za biceps tijekom klinča uz ogradu. Lima je odmah protestirao, zbog čega je sudac Chris Tognoni prekinuo akciju i otišao pregledati snimku.

I bez pregleda snimke po otisku zuba na ruci šokiranog borca jasno se vidjelo da je do ugriza stvarno došlo. Borba je nedugo poslije prekinuta, a Severino je diskvalificiran i tako po prvi put upisao poraz u svojoj dosadašnjoj profesionalnoj MMA karijeri.

Zanimljivostima tu nije bio kraj. Neposredno nakon eventa, Dana White otkrio je kako je Andre Lima prvi dobitnik bonusa za ‘‘ugriz večeri‘‘ (‘Bite bonus‘).

U smiješnom i pomalo bizarnom preokretu priče, Brazilac je dobitak nesvakidašnjeg bonusa proslavio tetoviranjem traga ugriza na svoju ruku, što mu je odmah zaradilo dodatnih 25 tisuća dolara od Whitea.

‘‘Dobio sam sam ‘bite bonus‘‘‘, tetovirani je natpis na bicepsu lijeve ruke Andrea Lime, a Dana White dodatno se oduševio ovim potezom Brazilca.

"Namjeravao sam mu dati 25 tisuća dolara. Sada mu dajem 50 tisuća. Ovo je nevjerojatno!", napisao je White na svojoj Instagram priči.

Ovaj ludi događaj prisjetio nas je na ugriz koji je šokirao borilački svijet:

Mike Tyson-Evander Holyfield (1997. godine): Jedan od najpoznatijih slučajeva ugriza u borilačkim sportovima dogodio se tijekom revanša između Mikea Tysona i Evandera Holyfielda u boksu 1997. godine. U tom kontroverznom incidentu, Tyson je odgrizao komad uha Holyfielda, što je rezultiralo diskvalifikacijom Tysona i izazvalo šok u svijetu sporta.

Linker
29. ožujak 2024 08:48