UFC

Dana White otvoren za borbu Chimaeva i Usmana, ali pod jednim uvjetom

Kamaru Usman, Khamzat Chimaev

 Screenshot (youtube, Ufc)

Dana White je u nedavnom obraćanju javnosti izjavio da je otvoren za borbu Kamaru Usmana i Khamzata Chimaeva, ali samo ako će se boriti u srednjoj kategoriji. Usman je prozivao ranije Khamzata, ali da odrade borbu u ‘catchweight‘, odnosno dogovorenoj kilažu, s čime se Dana White uopće ne slaže.Za održavanje jedne tako velike borbe za Whitea je bitno da se definira u kojoj će se kategoriji ona održati.

"Ono što ne volim kod te potencijalne borbe je to što ga je Usman prozvao da odrade borbu na dogovorenoj kilaži. Mi to ovdje ne radimo. Ne volim te dogovorene kilaže, one ne predstavljaju ništa. Apsolutno ništa. Ako se želi popesti u srednju kategoriju i boriti se s njime, onda možemo razgovarati o tome. Ali ako pokušavaš to odraditi na dogovorenoj kilaži, ništa od toga." - precizan je bio u odgovoru predsjednik UFC-a.

Usman iza sebe trenutno ima dva uzastopna poraza od Leona Edwardsa koji mu je prvo preoteo pojas, a zatim protiv njega odradio i prvu obranu. Tako da Usman već godinu i pol dana ne zna za pobjedu. Iako pojas više nema, ne smiju se zanemariti njegovi rezultati od kada je postao prvak. On je pojas velter kategorije obranio čak pet puta, i to u ratovima protiv boraca koji i dalje pretendiraju za napad na pojas.

Khamzat Chimaev se nije borio već osam mjeseci od kada je u prvoj rundi završio Kevina Hollanda. Iako se trebao boriti protiv Natea Diaza, u posljednji čas mu je promijenjen protivnik radi prekomjerne kilaže, tako da je na kraju morao prihvatiti borbu protiv Hollanda na dogovorenoj kilaži. U karijeri još nije upisao poraz, a najtežu borbu do sada mu je pružio Gilbert Burns, koji je ostao dosta aktivniji od čečenskog borca.

Linker
26. travanj 2024 23:47