UFC

Bivši velteraški prvak Kamaru Usman smatra da će zaustaviti Chimaeva unutar četiri runde, ‘Borz‘ mu nije ostao dužan

Kamaru Usman

 SETH BROWARNICK/STARTRAKSAPHOTO.COM/INSTAR IMAGES/PROFIMEDIA Seth Browarnick/startraksaphoto.com/instar Images/profimedia
Chimaev se nije borio od rujna prošle godine te fanovi željno iščekuju njegov povratak

Bivši prvak u velter kategoriji UFC-a, Kamaru Usman smatra da može pobijediti svog narednog protivnika, Khamzata Chimaeva unutar četiri runde. Usman i Chimaev izrazili su interes za borbu unutar oktogona, a Nigerijac je kazao da bi ovu borbu volio odraditi u "catchweightu". Chimaev je na svom Twitteru označio Usmana u objavi s nekoliko emotikona s vrećicom novca.

U nedavnom tweetu, Kamaru Usman dao je predviđanje za potencijalni meč, a Chimaev je brzo odgovorio.

"Zaustavljam ga u 4 (runde). Gledajte snimke", rekao je Usman.

"Mistični Usman", sarkastično je odgovorio Chimaev.

Jedini problem u borbi moglo bi imati veze s Usmanovim prijedlogom borbe u "catchweightu" jer je predsjednik UFC-a Dana White i izrazio svoj prezir prema takvim borbama.

“Ono što mrzim u vezi te borbe i (Usmana) pozivanja njega, Usman ga proziva u "catchweightu", a ja ne radim takve borbe, ne volim ih. Ako (Usman) želi napredovati do 185 i boriti se (Chimaev), mogli bismo razgovarati o tome, ali ne zanima me pokušaj borbe u "catchweightu", rekao je White.

Usman je na zanimljivom mjestu u svojoj profesionalnoj MMA karijeri. Nije se borio u borbi bez naslova od kraja 2018. godine, ali njegova sljedeća borba vjerojatno neće imati nikakvo zlato "na kocki". Izgubio je naslov prvaka UFC-a u velter kategoriji još u kolovozu (osmi mjesec) 2022. godine, pretrpjevši poraz nokautom u petoj rundi od Leona Edwardsa, a zatim je izgubio od istog protivnika na UFC-u u Londonu u ožujku (treći mjesec).

Što se Chimaeva tiče, ljubitelji borbe počinju se pitati kada će se vratiti u oktogon. Nije se borio od rujna (9. mjesec) 2022. godine, a Dana White je tvrdio da “Borz” prolazi kroz neke osobne stvari. Chimaev je zanijekao tvrdnju i inzistirao da je spreman za borbu.

Linker
25. travanj 2024 06:12