UFC

‘Živiš u svijetu bajke‘, bivši prvak kritizira plan borbe Chrisa Weidmana uoči UFC Atlantic Cityja

Chris Weidman

 CINDY ORD/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA Cindy Ord/getty Images/profimedia
Daniel Cormier govori da ‘All American‘ ‘nije objektivan jer misli da njegove stare ozljede neće biti na meti budućih protivnika

Bivši UFC svjetski prvak srednje kategorije Chris Weidman vraća se u oktogon ovog vikenda na glavnom dijelu priredbe UFC Atlantic Cityja, gdje bi se trebao suočiti s brazilskim veteranom Brunom Silvom.

Silva je možda pet godina mlađi, ali "Blindado" je u posljednjih pet borbi samo jednom izašao kao pobjednik te dolazi pred Weidmana nakon uzastopnih poraza od Brendana Allena i Shara Magomedova.

Otkako je pretrpio slom noge protiv Uriaha Halla 2021., Weidman se natjecao samo jednom u UFC-u prilikom poraza na odluku od Brada Tavaresa, koji je targetirao Weidmanove noge do te mjere da je bivšem prvaku slomio potkoljenicu.

Nažalost, mnogi fanovi i stručnjaci očekuju da će Silva također ciljati na stare ozljede noge ostarjelog Weidmana, uključujući bivšeg dvostrukog prvaka Daniela Cormiera.

Govoreći putem službenog YouTube kanala Daniela Cormiera, Weidman je komentirao da prije borbe s Bradom Tavaresom nije bio siguran hoće li njegove starije ozljede biti dio plana borbe njegovog protivnika

"Zašto ne bi bio siguran Chrise?! Da vidiš nekoga tko ima ozljedu kao ti i da se boriš s njim, odmah bi krenuo na noge", argumentirao je vidno šokirani Cormier, koji je rekao da je naivno misliti da takav lom noge neće biti ciljan.

"Mislim, živiš u svijetu bajke tamo sa svojom djecom u velikoj, lijepoj vili koju posjeduješ i misliš da je sve divno i krasno, no u stvarnosti si u nemilosrdnom sportu."

Weidman je pokušao vratiti razgovor napominjući da je naučio lekcije iz prošlih pogrešaka, iako Cormier nije posustajao:

"Uopće me nije briga za to. Stalo mi je do mentaliteta, nikad nisam mislio da si tako naivan. Ti i ja smo bili jako dobri zajedno na TV-u, ali nikad ne bih pomislio da si toliko naivan."

Bivši prvak u srednjoj kategoriji također je tvrdio da je specifično ciljanje napada na ozljede, siguran način da cijela strategija padne u vodu.

"Vrlo sam samosvjestan, ne mislim da sam naivan, i ne mislim da ljudi imaju u sebi da govore ‘U redu, moram to učiniti, moram napasti ovu jednu stvar‘ to na neki način isključuje ostatak tvoje igre."

Govoreći za medije prije borbe, Weidman je ponovio da se "osjećao sjajno" krećući u svoju posljednju borbu protiv Brada Tavaresa, ali da ni on ni njegov tim nisu očekivali plan borbe protivnika koji se bazirao na proteklim ozljedama.

Chris Weidman protiv Bruna Silve je "co-main" događaj UFC Atlantic Cityja ovog vikenda, koji se održava u subotu, 30. ožujka.

Linker
23. travanj 2024 07:58