UFC

Dana White najavio je logičan potez nakon umirovljenja Amande Nunes: ‘Ta kategorija vjerojatno više neće postojati!‘

Dana White

 LOUIS GRASSE/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA Louis Grasse/zuma Press/profimedia
U intervjuu nakon borbe je najavila umirovljenje jer je postigla sve što se postići može

Noćašnji UFC 289 predvodio je okršaj za titulu u ženskoj bantam kategoriji između Amande Nunes i Irene Aldane. Možemo slobodno reći kako je ova borba bila u potpunosti jednostrana, a to se vidi i po sudačkim karticama (50-44, 50-44, 50-43). Aldana jednostavno nije imala šanse niti je ugrozila Nunes ni na trenutak.

Amanda je tako obranila titulu, a odmah nakon toga je u kavezu ostavila pojaseve i rukavice. U intervjuu nakon borbe je najavila umirovljenje jer je postigla sve što se postići može. Nakon završetka UFC-a 289 i objave o umirovljenju, predsjednik promocije Dana White upitan je o budućnosti UFC-ove ženske perolake kategorije.

Tijekom vremena, fond talenata divizije smanjio se gotovo na nulu. White je prethodno nagovijestio da će kategorija vjerojatno nestati kada Nunes odluči napustiti UFC i potvrdio je u subotu da će vjerojatno tako i biti.

"Odgovor je vjerojatno da. Mislim, ne donosim ove odluke u noći borbe… Da, ne znam. Ali ima smisla”, rekao je White.

Divizija je najavljena u prosincu (12. mjesec) 2016. godine inauguracijskom borbom između Germaine de Randamie i Holly Holm na UFC-u 208. Nakon što je de Randamie pobijedila i postala prva prvakinja divizije, napustila ju je. To je otvorilo put Cris Cyborg, s kojom je UFC potpisao ugovor i koja je ubrzo nakon toga postala prvakinja. Nunes je pobijedio Cyborg za naslov na UFC-u 214 u kolovozu (osmi mjesec) 2017. godine i od tada je ostala prvakinja, a ujedno će biti, bar za sad, i zadnja.

Linker
11. svibanj 2024 15:22