UFC

(FOTO) Chimaev objavio fotografiju s borcem lake kategorije, fanovi iznenađeni razlikom u veličini

Khamzat Chimaev (lijevo) i Jalin Turner (desno)

 Twitter (fighting Ltd)
Khamzat Chimaev odradio je trening s Jalinom Turnerom, UFC-ovim borcem lake kategorije

Velik problem napravio je Khamzat Chimaev u devetom mjesecu mjesecu prošle godine, samo dan uoči UFC 279 eventa. Čak 3,40 kilograma iznad gornje granice velter kategorije težio je Chimaev na službenom vaganju. Njegov meč protiv Natea Diaza otkazan je zbog tako drastičnog pada na vagi, a UFC je morao pronaći nova rješenja.

Diaz se na kraju borio protiv Tonyja Fergusona, a Chimaev je odradio meč u ‘‘catchweightu‘‘ protiv Kevina Hollanda. Lakoćom je Chimaev slavio u tom meču, ali nastavak njegove karijere u velter kategoriji bio je pod ogromnim znakom upitnika. Dojam je da se Chimaev silno muči sa skidanjem kilograma za kategoriju do 77 kilograma i najavljuje se njegov prelazak u srednju kategoriju.

Chimaev ipak ne odustaje od veltera, jer samo jednu pobjedu je udaljen od napada na titulu. Šuška se o njegovom meču protiv Kamarua Usmana, a meč bi se trebao održati u 10. mjesecu ove godine na eventu u Abu Dhabiju. Chimaev bi se zasigurno htio zadržati u velter barem do prvog poraza ili do osvajanja titule, a UFC-ovi čelnici vjerojatno će pristati na rizik i dopustit će mu nastup u toj kategoriji.

Khamzat je borac koji izvan trening kampa hoda s preko 90 kilograma, a ponekad se njegova kilaža penje jako blizu 100 kg. Ne čudi stoga njegovo mučenje sa skidanjem kilaže za velter kategoriju, ali pogledate li fotografiju koja je danas prokružila društvenim mrežama, zapitat ćete se kako Jalin Turner uspijeva skidati kilažu za laku kategoriju.

Američki borac lake kategorije (-70 kg) odradio je trening s Khamzatom, a na zajedničkoj fotografiji djeluje krupnije od Chimaeva. Kao što smo naveli, Khamzat se muči sa skidanjem kilograma za velter kategoriju, a Jalin Turner bez većih problema skida kilograme za laku kategoriju.

Mnogi MMA fanovi ostali su u čudu vidjevši koliki je zapravo Jalin Turner, a radi se o borcu koji je visok 191 cm. Neki su u ovome pronašli način da dodatno kritiziraju Chimaeva, jer ako tako krupni Turner uspješno skida kilažu za laku kategoriju, zašto se onda Chimaev muči sa skidanjem kilograma za velter. Naravno, puno je faktora uključeno u taj proces, ali svakako zanimljiva usporedba dvaju boraca.

Turner je jednom u karijeri nastupio i u velter kategoriji, a definitivno se radi o jednom od najkrupnijih boraca lake kategorije. Njegov sljedeći nastup gledat ćemo 8. srpnja (sedmi mjesec) na UFC 290 eventu, a protivnik će mu biti Dan Hooker.

Linker
13. svibanj 2024 23:29