UFC

Khamzat Chimaev: ‘UFC daje ‘title shot‘ Colbyju Covingtonu samo zato jer je Amerikanac‘

Khamzat Chimaev i Colby Covington

 Screenshot (youtube)
‘‘Borz‘‘ je poprilično ljut zbog činjenice da Covington dobiva novu priliku za napad na titulu

Četvrto mjesto u poretku izazivača unutar velter kategorije trenutno zauzima Khamzat Chimaev. Neporaženi čečensko-švedski borac rado bi se borio za pojas u toj kategoriji, ali dojam je kako ga UFC-ovi čelnici žele izgurati iz te kategorije i pokušavaju mu nametnuti prelazak u srednju kategoriju.

U dobrom dijelu Khamzat si je sam kriv za to, jer u devetom mjesecu prošle godine pao je vagu za čak 3,4 kilograma. Bio je to dobar pokazatelj da se Chimaev muči sa skidanjem kilograma za velter kategoriju, a UFC-ovi čelnici nisu spremni konstantno strahovati da se veliki meč neće održati, jer Chimaev nije uspio skinuti kilažu.

Unatoč tome, UFC trenutno radi na ugovaranju borbe između Chimaeva i Kamarua Usmana. Usman je prvorangirani izazivač u velter kategoriji, a Chimaev bi pobjedom nad Usmanom vjerojatno izborio napad na titulu u velter kategoriji. Chimaev će rado pristati na meč protiv Usmana, ali Khamzat smatra da je već zaslužio svoj napad na titulu. UFC-ovi čelnici odabrali su ipak Colbyja Covingtona kao sljedećeg izazivača, a Chimaev smatra da se radi o favoriziranju ‘‘domaćeg‘‘ borca.

‘‘Colbyju daju ‘title shot‘. Kada se on posljednji put borio? Ne sjećam se ni koga je porazio. On je nitko i ništa, porazio je nebitne tipove. Usman mu je dvaput slomio vilicu, nokautirao ga je. On (Colby) je sranje. Daju mu priliku samo zato jer je Amerikanac i žele da on ima pojas. Ja sam iz Švedske i živim u Dubaiju. Možda mi zato ne žele dati pojas. To je jedini razlog koji vidim.‘‘, rekao je Chimaev putem svog YouTube kanala.

Colby Covington svoj posljednji meč odradio je početkom trećeg mjeseca prošle godine. Jednoglasnom odlukom sudaca porazio je Jorgea Masvidala, a s obzirom da se Masvidal nedavno umirovio, Covington trenutno nema pobjedu protiv boraca koji su rangirani unutar top 15 u UFC-ovoj velter kategoriji. Unatoč tome, UFC mu daje priliku boriti se za pojas, a osim Chimaeva, tim raspletom nezadovoljan je i Belal Muhammad.

Nažalost po njih, odluke ne donose oni, nego isključivo čelni ljudi UFC-a. Chimaev i Belal moraju se pomiriti s tom odlukom i nastaviti graditi svoj put ka vrhu.

Linker
27. travanj 2024 04:51