UFC

BORILAČKI TJEDAN: UFC nudi obračun ‘grapplera‘, Bellator sprema event s dvije borbe za pojas!

Brendan Allen vs. Paul Craig

 Ufc
Boksački fanovi moći će uživati u meču za titulu svjetskog prvaka

Već nekoliko vikenda zaredom svjedočili smo velikim borilačkim priredbama. Gledali smo UFC u Abu Dhabiju, zatim obračun Tysona Furyja i Francisa Ngannoua, a potom su uslijedili UFC-ovi eventi u Brazilu i New Yorku. Ovaj vikend ne nudi tako velike spektakle, ali zanimljivosti neće nedostajati.

UFC Fight Night 232: Craig vs. Allen

Glavna borba večeri na ovotjednom UFC-ovom eventu nudi obračun dvojice elitnih ‘‘grapplera‘‘ unutar srednje kategorije. Brendan Allen 13 puta u karijeri slavio je ‘‘submissionom‘‘, a u pretprošlom nastupu na predaju je prisilio jednog Andrea Muniza, čovjeka koji je bio na glasu kao jedan od kvalitetnijih BJJ majstora na kompletnom rosteru.

Nasuprot Allena, u kavezu će se naći Paul Craig, također specijalist za vještine u parteru. Sjajni Škot također je 13 puta slavio ‘‘submissionom‘‘, a u sedmom mjesecu ove godine odradio je svoj debi u srednjoj kategoriji. Craig je također porazio Muniza, ali tehničkim nokautom. Sada ga čeka opasni Brendan Allen. Nadamo se super zanimljivim razmjenama u parteru, ali nemojte se iznenaditi ako ovaj meč ostane na nogama. Takve stvari nerijetko se događaju kod obračuna dvojice grapplera.

Uroš Medić također će nastupiti na ovom eventu, a srpskog borca velter kategorije čeka obračun s Jonnyjem Parsonsom. Osim Medića i Parsonsa, gledat ćemo nove nastupe Michaela Moralesa (vs. Jake Matthews), Chasea Hoopera (vs. Jordan Leavitt), Amande Ribas (vs. Luana Pinheiro) itd.

Gdje: UFC Apex, Las Vegas, USA

Kad: u subotu (18.11.) od 20:00h. ‘‘Main card‘‘ starta u 23:00h.

Popis borbi: pogledajte OVDJE

Bellator 301: Amosov vs. Jackson

Bellator je prepoznao ovaj vikend kao priliku da nadjačaju UFC, a njihov ‘‘fight card‘‘ izgleda uistinu fantastično. Radi se o eventu koji djeluje bolje od Bellator 300 eventa, a čekaju nas dva meča za pojas.

Yaroslav Amosov u glavnoj borbi večeri branit će pojas protiv Jasona Jacksona. Amosov iza sebe ima 27 profesionalnih mečeva i slavio je u svih 27. Jason Jackson s druge strane na omjeru je 16-4, a meč za titulu izborio je nakon šest uzastopnih pobjeda.

Sunaslovna borba večeri nudi okršaj u bantam kategoriji. Sergio Pettis tražit će već treću obranu pojasa u Bellatorovoj bantam kategoriji, a privremeni prvak Patchy Mix dolazi mu pomrsiti račune. Uistinu odličan meč koji jedva čekamo pogledati.

Raufeon Stots i Danny Sabatello odradit će revanš nakon Stotsove pobjede u prvom međusobnom obračunu, a ‘‘main card‘‘ čine još dva meča. A.J. McKee borit će se protiv Sidneyja Outlawa, dok Patrickyja Pitbulla čeka Alexandr Shabliy. ‘‘Prelimsi‘‘ nude čak 11 mečeva, a najpoznatija imena na ‘‘prelimsima‘‘ svakako su Marcelo Golm, Islam Mamedov, Tyrell Fortune, Timur Khizriev i Denise Kielhotz.

Gdje: Chicago, USA

Kad: U noći s petka (17.11.) na subotu (18.11.). Event počinje u ponoć, a ‘‘main carda‘‘ starta u 3:00h ujutro.

Popis borbi: pogledajte OVDJE

Ares FC 17: Čelić vs. Khaitullaev

Ovotjedni event francuske MMA organizacije nudi nastup jednog domaćeg borca, a radi se o Patriku Čeliću (6-1-0). Talentirani hrvatski borac ranije ove godine slavio je na Braveovom eventu, a sada ga čeka nastup u još jednoj respektabilnoj organizaciji. Protivnik Khairulla Khaitullaev (4-2-0) rodom je iz Rusije, ali nastupa pod francuskom zastavom.

Nemojte propustiti niti glavnu borbu večeri na ovom Aresovom eventu. Baissangour ‘‘Baki‘‘ Chamsoudinov (8-0) borit će se za upražnjenu titulu u velter kategoriji. 22-godišnji francuski borac rodom iz Čečenije jedan je od najtalentiranijih boraca u Europi, a čeka ga neporaženi njemački borac Felix Klinkhammer (9-0).

Gdje: Levallois-Perret, Francuska

Kad: u petak (17.11.) od 19:00h. Čelićeva borba prva je na redu prema podacima na Tapologyju, ali obavijestit ćemo vas ako bude promjena.

Popis borbi: pogledajte OVDJE

Oktagon 49: Moeil vs. Todev

Češko-slovačka organizacija ne nudi nastupe boraca iz naše regije na ovom eventu, ali event je vrijedan spomena. Hatef Moeil (14-4-0) i Lazar Todev (9-5-0) borit će se za upražnjenu titulu prvaka u teškoj kategoriji, a u sunaslovnoj borbi večeri gledat ćemo sukob velteraša. Leandro Silva (27-11-1) borit će se protiv Christiana Eckerlina (15-5-0).

Bivši UFC-ov borac Niklas Stolze također će nastupiti, a vrlo zanimljiv meč mogli bi ponuditi Thiago Silva (24-13-0) i Konrad Dyrschka (15-2-0).

Gdje: Koln, Njemačka

Kad: Subota (18.11.) od 18:00h.

Popis borbi: pogledajte OVDJE

Top Rank Boxing: Shakur Stevenson vs. Edwin De Los Santos - za WBC titulu svjetskog prvaka u lakoj kategoriji (-61 kg)

Jedan od najboljih boksača na svijetu također nastupa ovaj tjedan. Da, dobro ste pročitali. Shakur Stevenson (20-0) napada titulu svjetskog prvaka, ali borba će se održati preko tjedna, a ne tijekom vikenda.

Neporaženi američki boksač borit će se za WBC-ovu titulu svjetskog prvaka u lakoj kategoriji, a taj pojas ostao je upražnjen nakon što je Devin Haney prešao u višu kategoriju. Stevenson i WBC mučili su se s pronalaskom protivnika, Shakur se nadao meču protiv Vasyla Lomachenka, ali izbor je na kraju pao na Edwina De Los Santosa (16-1-0). 24-godišnji Dominikanac veliki je autsajder u ovom meču i Stevenson bi rutinski trebao doći do svjetske titule. Naravno, iznenađenja su uvijek moguća.

Gdje: T-Mobile Arena, Las Vegas

Kad: U noći s četvrtka (16.11.) na petak (17.11.). Stevenson i De Los Santos u ringu se očekuju u petak oko 5:30h ujutro.

Popis borbi: pogledajte OVDJE

Linker
25. travanj 2024 15:33