UFC

Paul Craig namjerava u parteru završiti Brendana Allena: ‘Koliko je on ruku slomio u kavezu?‘

 Paul Craig 

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Allen i Craig predvode ovotjedni ‘‘Fight Night‘‘, a bit će zanimljivo vidjeti gdje će se ova borba na kraju najviše odvijati

Sa svojih punih 35 godina, Paul Craig se ove godine odlučio na veliku promjenu u karijeri. Iz poluteške kategorije je prešao u srednju, a upisao je i jednu pobjedu. Bilo je to u sedmom mjesecu ove godine protiv Andrea Muniza, a Brendan Allen ga očekuje ove subote.

Opasan je Allen borac koji je slavio u posljednjih pet nastupa, a za poraz ne zna od 2021. godine i borbe protiv Chrisa Curtisa. Kako god, Craig je uvjeren u svoju pobjedu i finiš tamo gdje je on i najbolji – u parteru.

‘‘Ovo je jedna od onih borbi za koju ljudi govore da će biti ‘grappling‘ broba. Ja u to ne vjerujem, vjerujem da će se većina borbe odviti na nogama. Tko će kontrolirati distancu, tko će kontrolirati kavez? Tko će biti uspješniji s teškim udarcima? Nanošenje štete, pokazivanje volje, no borba će se završiti u parteru. Bit će pobijeđena na nogama, ali završena u parteru‘‘, rekao je Craig za MMA Junkie.

‘‘Kada vas drugi borci kritiziraju, ono što vi želite jest dokazati im suprotno. Mi ne trebamo biti dobri na nogama, dovoljno je samo imati dobar jiu-jitsu. Ja sam to pokazao i u poluteškoj kategoriji. Ja sam već pokazao svoj talent. Koliko je on ruku slomio u kavezu?‘‘, zapitao se Craig.

Allen i Craig predvode ovotjedni ‘‘Fight Night‘‘, a bit će zanimljivo vidjeti gdje će se ova borba na kraju najviše odvijati. Obojica su vrsni ‘‘grappleri‘‘, no kako to obično bude kada se susretnu dva borca sličnog stila, borba se često zna odvijati u potpuno drugom smjeru.

Linker
29. travanj 2024 16:39