UFC

Israel Adesanya uputio lijepe riječi Alexu Pereiri: ‘On je posebno ljudsko biće, puno toga me naučio‘

Israel Adesanya i Alex Pereira 

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Unatoč tome što su sportski rivali, Adesanya i Pereira uistinu poštuju jedan drugoga na svim razinama

Jedno od rivalstava koje je najviše obilježilo UFC u posljednjih nekoliko godina, jest upravo ono između Israela Adesanye i Alexa Pereire. Mnogi su smatrali da Pereira, kao kickboksač, u UFC-u nema šanse doći do Adesanye, no on je već obranio pojas u kategoriji iznad.

Srušio je Pereira sve izazove koje je UFC pred njega stavio i to na vrlo atraktivan način, a time je izborio sve ovo što trenutno ima. Iako su sportski rivali, Adesanya je rekao kako je Pereira uistinu poseban čovjek i kako ima ogromno poštovanje prema njemu:

‘‘Iskreno, on je poseban borac. Posebno je ljudsko biće. Zbog onoga što je učinio u ovoj igri, u borbi i u životu, uvijek ću ga poštovati. Zahvalan sam za trenutke borbe s njim jer me naučio jako puno toga o meni i kuda mogu ići. Ista stvar kao nakon borbe s Gastelumom, naučio sam da mogu još i više‘‘, rekao je Adesanya za MightyCast.

‘‘Tada sam postao svjestan da u ovom sportu postoji još razina, rekao sam si ‘Israele, ti možeš više‘. Budite pripravni. Neće proći još sedam godina do još jedne borbe protiv Stricklanda. Ostanite pripravni i gledajte‘‘, dodao je.

Unatoč tome što su sportski rivali, Adesanya i Pereira uistinu poštuju jedan drugoga na svim razinama. S obzirom da su puno puta dijelili borilište, to se može i očekivati, a tko zna, možda ih nekada budemo gledali opet. Ako ništa drugo, Pereira mu je u nekoliko navrata nudio da skupa treniraju, a s obzirom da više nisu u istoj kategoriji, to se možda i ostvari.

Linker
26. travanj 2024 13:36