Regija

(VIDEO) Sve je spremno za spektakl! Pogledajte posljednja sučeljavanja boraca uoči FNC 12 eventa

Ivan Vitasović (lijevo) i Michal Andryszak (desno)

 Screenshot (youtube, Fnc)
Ceremonijalno vaganje također je održano u pulskoj Areni

Sada možemo reći da je definitivno sve spremno za sutrašnji FNC-ov spektakl u Puli. Nakon ranije odrađenog službenog vaganja, borci su odradili i ceremonijalno vaganje pred publikom i medijskim predstavnicima, kao i posljednja sučeljavanja uoči sutrašnjih mečeva.

Čak tri meča za titulu čekaju nas u sklopu sutrašnjeg programa. Priredbu predvodi obračun teškaša, a Ivan Vitasović pokušat će upisati drugu obranu pojasa. Teškaš iz pulskog Trojana posljednji nastup odradio je prije godinu dana, također na FNC-ovom eventu u Puli, a sutra ga čeka najteži ispit u dosadašnjoj karijeri pod okriljem FNC-a.

Iskusni Poljak Michal Andryszak (25-10-0) pokušat će preoteti pojas, a radi se o borcu koji je nastupao u jakim organizacijama poput KSW-a i ACB-a. Andryszaka dobro pamtimo po meču koji je 2021. godine odradio protiv Darka Stošića, a srpski teškaš porazio ga je podijeljenom sudačkom odlukom. Andryszak u Pulu dolazi nakon tri uzastopne pobjede, a na ceremonijalnom vaganju bio je prepun poštovanja za svog protivnika, kao i za mjesto na kojem sutra nastupa.

‘‘Velika je čast boriti se protiv Ivana, on je dobar borac, a čast mi je boriti se i na ovom mjestu (u Areni). Bit će to veliko iskustvo u mojoj karijeri.‘‘, između ostalog rekao je Poljak, a zatim se Vitasović obratio okupljenima.

‘‘Želim da svi koji ste ovdje dođete sutra u pulsku Arenu. Vjerujem da ćemo Michal i ja odraditi borbu večeri. Dođite i sve nas podržite.‘‘

U sunaslovnoj borbi večeri FNC će dobiti prvog šampiona poluteške kategorije. Matej Batinić (19-5-0) i neporaženi ruski borac Gadzhimurad Khebdeev (7-0) borit će se za status prvaka u poluteškoj kategoriji, a čeka nas meč na jako visokoj razini. Obojica su tehnički i taktički vrhunski borci, ali iskustvo je ipak na Batinićevoj strani.

‘‘Što reći? Ovo sam čekao, spreman sam. Borba za titulu, Forgy mi je doveo pravog protivnika, pravi ispit. Dođite sutra i sve ćete vidjeti.‘‘, rekao je Batinić, dok je Khebdeev uz pomoć prevoditelja poslao poruku navijačima.

‘‘Pokušat ću osvojiti srca Hrvata na sutrašnjem meču!‘‘, riječi su neporaženog ruskog borca.

Osim ova dva spomenuta meča, još jedan meč za titulu gledat ćemo sutra na spektaklu u Puli. Nikola Joksović (11-1-0) i Marko Kisič (9-3-0) borit će za titulu prvaka, a jedan od njih upisat će se u povijest kao prvi FNC-ov prvak u velter kategoriji. Ovo je meč koji su fanovi FNC-a dugo zazivali i jedva čekamo ovaj obračun.

‘‘Čast mi je da se borim za pojas FNC-a. Puno mi znači ovaj pojas i sutra očekujte rat na pet rundi. Naravno, nadam se i prekidu ako dođe do toga.‘‘, izjavio je Joksović, a Marko Kisič također nije bio voljan za bilo kakav ‘‘trash talk‘‘, nego je sve održao na pristojnoj razini.

‘‘Uvijek sam se htio boriti poput pravog gladijatora u koloseumu. Sutra je dan da pokažem svijetu tko sam, kakav borac sam.‘‘, poruka je austrijskog borca srpskih korijena.

Ljubimac publike Daniel Bažant borit će se protiv Itayja Tratnera, a gledat ćemo i nove nastupe Frana Luke Đurića, Rusija Mineva, Davida Travničeka, Demahmeta Sinanija itd. Naravno, fanovi regionalnog MMA-a sigurno će uživati i u obračunu Bojana ‘‘Želve‘‘ Kosednara i Aleksandra Jankovića, a spektakl u Puli na rasporedu je sutra (2.9.) od 20:00h.

Kompletnu snimku ceremonijalnog vaganja možete pogledati u videu ispod ovog teksta.

Linker
24. travanj 2024 20:02