Regija

(VIDEO) Ante Delija i Brazilac gotovo jednake težine, Pajić spremna otvoriti glavni program

Ante Delija i Bruno Capelozza
 screenshot (YouTube, PFL)
U noći s četvrtka na petak, u svoju će ovosezonsku PFL avanturu krenuti Ante Delija i Julija Pajić

Devet borbi održat će se na trećoj ovosezonskoj PFL priredbi, onoj kojom započinje turnir teške kategorije te ženske lake kategorije. Nakon vaganja je sve spremno za priredbu koja je tijekom tjedna ostala bez jedne teškaške borbe, a na dan bez još jednog sudionika, koji je iz za sada nepoznatih razloga bio prisiljen otkazati svoj nastup.

Radi se o Justinu Willisu, bivšem UFC borcu, koji je u turnir trebao ući kao jedan od favorita. On je uspješno odradio vaganje, da bi nakon toga ostavio bez liječničke dozvole za nastup. Tako je u borbu umjesto Denisa Goltsova ušao Muhammed DeReese, koji je već sudjelovao u prošloj sezoni, u kojoj je došao do finala. Goltsov je prošle sezone bio glavni favorit, no u polufinalu je poražen od Alija Isaeva.

Nažalost, upravo Isaeva neće biti ove sezone u prvom kolu, budući da je tijekom tjedna njegova borba protiv Hatefa Moeila otkazana. Njih obojica ipak ostaju u turniru, no morat će bodove za polufinale prikupiti putem tek jedne borbe, one u drugom kolu. Tako će teškaško prvo kolo sadržati četiri, a ne planiranih pet borbi.

Ante Delija zatvorit će uvodni program borbom protiv Brazilca Bruna Cappelozze, u koju ulazi kao izraziti favorit. Dubrovčaninu je vaga pokazala 105.7 kilograma, dok je njegov protivnik tek 400 grama teži.

Glavni program, nedugo nakon Delijine borbe, otvorit će Julija Pajić, borbom protiv Larisse Pacheco, prošlosezonske finalistice turnira. Ona je veliki autsajder, no tijekom sučeljavanja se vidjelo kako bi Crnogorka trebala imati prednost u veličini u odnosu na Brazilku.

Priredbu predvodi bivši UFC prvak Fabricio Werdum, borbom protiv Renana Ferreire, dok je mjesto u sunasvlovnoj borbi dobila Kayla Harrison.

Ispod teksta možete pogledati cijelu snimku vaganja, a na samom dnu i te raspored borbi zajedno s rezultatima vaganja.

PFL 3 - Rezultati vaganja (u lb)

Fabricio Werdum (241.5) vs. Renan Ferreira (252)
Kayla Harrison (155.25) vs. Mariana Morais (153)
Mohammed Usman (239) vs Brandon Sayles (264.25)
Larissa Pacheco (155.25) vs. Julija Pajic (155.75)

Ante Delija (233.25) vs. Bruno Cappelozza (234)
Cindy Dandois (153) vs. Kaitlin Young (155)
Genah Fabian (155.75) vs. Laura Sanchez (155.5)
Denis Goltsov (240.5) vs. Muhammed Dereese (257.5)
Olena Kolesnyk (155.25) vs. Taylor Guardado (154.5)

Linker
15. svibanj 2024 04:09