Ostalo

PFL-ova zvijezda Cedric Doumbe provocira McGregora: ‘Ako se budemo borili nokautirat ću ga u prvoj rundi‘

Cedric Doumbe

 Pfl Europe Via Bestimage/bestimage/profimedia
PFL-ova zvijezda dala je zanimljiv osvrt na svoju usporedbu s McGregorom, hoćemo li ikada vidjeti UFC protiv PFL-a?

Kickboxing ikona i PFL-ova superzvijezda Cedric "The Best" Doumbe (5-1) jedno je od najprepoznatljivijih imena u europskom MMA-u. Za ovog borca mnogi misle da posjeduje sposobnost da riješi sve izazove koji mu se nađu na putu. Ovog petka Doumbe će se suočiti s bivšim LFA prvakom Jaleelom Willisom na Bellatoru u Parizu, a u zadnjem nastupu upisao je poraz tehničkim nokautom u trećoj rundi odnosno ozljedom protiv sunarodnjaka Baissangoura "Bakija" Chamsoudinova (8-0).

Taj kontroverzni poraz protiv Chamsoudinova dogodio se nakon što je bivši Gloryjev Doumbe obavijestio suca Marca Goddarda da je zbog komadića stakla koje se nekako našlo unutar kaveza ozlijedio prst na nozi.

Doumbe je u Francuskoj svojim energičnim nastupima postao zvijezda, a za svaki njegov nastup se traži "karta više". Njegovi nastupi često se uspoređuju s Conorom McGregorom (22-6), čija je jedina borba u Dublinu pod UFC zastavom 2014. godine protiv Diega Brandaoa ostala u sjećanju mnogih.

"Isto je jer sam lice MMA-a u Francuskoj kao što je Conor bio u Irskoj, pa usporedba ima smisla," izjavio je Doumbe za Bloody Elbow. "Ali da se borim protiv Conora, mislim da bih ga nokautirao u prvoj rundi jer kada se borim protiv dobrog borca, nokautiram ga."

Iskusni borac i komentator Sean O’Connell, koji je bio na mikrofonu tijekom Doumbeove nesretne borbe protiv "Bakija" u ožujku, i njegov kolega Dan Hardy, koji je također komentirao McGregorov meč protiv Brandaoa, uspoređivali su te večeri po atmosferi. "Dan Hardy stalno uspoređuje trenutke koje dobivamo s Cedricom Doumbeom i energiju koju osjećamo u tim dvoranama s borbom između Conora McGregora i Diega Brandaoa u Dublinu," rekao je O’Connell za Bloody Elbow.

"Imate ovog lokalnog borca koji je također velika međunarodna zvijezda, ali je i dalje jako povezan s domaćom publikom. To smo imali dva puta s Cedricom u PFL-u, a sada će debitirati u Bellatoru," dodao je O’Connell.

U međuvremenu, Conor McGregor, bivši prvak u dvije težinske kategorije, također traži povratak na pobjedničke staze. McGregor će se suočiti s bivšim Bellator prvakom Michaelom Chandlerom na UFC 303, 29. lipnja u Las Vegasu. McGregor nije se borio od ljeta 2021. kada je pretrpio težak lom noge tijekom poraza u trilogiji protiv Dustina Poiriera. Od tada je bilo mnogo nagađanja o datumu njegovog povratka, ali sada napokon ima datum i protivnika. McGregor protiv Chandlera već je oborio rekorde na blagajnama za najveći UFC-ov ulaz ikad.

Navijači su izdvojili najmanje 800 dolara, a najviše 14,500 dolara za prisustvovanje ovom spektaklu u T-Mobile Areni, koji se očekuje da će biti veliki hit na pay-per-viewu.

Zanimljivo, zadnji put kada se McGregor borio, Doumbe još nije debitirao u MMA-u.

Linker
28. svibanj 2024 17:22