Ostalo

(VIDEO) Paige VanZant dotaknula novo dno: Zvijezda OnlyFansa poslala ju je u nokdaun već u prvoj rundi

Elle Brooke vs. Paige VanZant

 Screenshot (twitter, Dazn)
Bivša UFC-ova i BKFC-ova borkinja odradila je svoj profesionalni boksački debi

Paige VanZant nekoć je bila dio ambicioznog UFC-ovog projekta. Čelnici najveće svjetske MMA organizacije vjerovali su kako u njoj imaju novu zvijezdu ženskog MMA-a. VanZant je pokazivala određeni borilački talent, nizala je pobjede unutar kaveza, a pratio ju je i jako dobar marketinški potencija.

Tri pobjede u prva tri nastupa unutar UFC-a upisala je Paige, ali već krajem 2015. godine došlo je bolno osvještenje. VanZant je prvi puta u karijeri dobila priliku prevoditi UFC-ov event, ali u meč s Rose Namajunas nije se dobro provela. ‘‘Thug Rose‘‘ izdominirala je VanZant i došla je do pobjede prekidom u petoj rundi.

VanZant je u tom porazu ipak pridobila srca navijača prezentiravši veliku srčanost, ali bilo je jasno kako ne posjeduje borilačku kvalitetu za sam vrh. Naravno, puno toga moglo se promijeniti u godinama koje su uslijedile. Paige je bila tek 21-godišnjakinja u porazu od Namajunas i zasigurno je imala pregršt prostora za napredak.

Nažalost po nju i UFC, njena karijera otišla je u posve drugom smjeru. VanZant je u narednih pet mečeva upisala tri poraza, a 2020. godine odlučila je napustiti UFC kako bi ‘‘testirala tržište‘‘. Novog poslodavca pronašla je u BKFC-u, najvećoj svjetskoj organizaciji kad je u pitanju boks bez rukavica.

BKFC-ov čelnici kao da ništa nisu naučili na primjeru njene UFC karijere. Oni su se također upustili u cijelu priču s očekivanjima da dobivaju veliku zvijezdu, ali dobili su veliki promašaj. VanZant je potpisala ugovor na četiri borbe, a za svaki meč trebala je dobiti barem 250 tisuća dolara. Vrlo izdašan ugovor za borkinju sumnjive borilačke kvalitete i još sumnjivijih ambicija po pitanju nastavka sportske karijere.

Naime, VanZant je već tada sve više naginjala nekim drugim vodama. Eksplicitni sadržaj na društvenim mrežama postao je njena svakodnevica, a Paige je svoj sadržaj proširila na OnlyFans platformi. Borilačka karijera pala je u drugi plan, a VanZant je odradila samo dva meča u BKFC-u i oba je izgubila.

Mnogi su vjerovali kako je njena borilačka karijera završena, ali Paige se sinoć vratila borbama na Misfits Boxing priredbi. Bivša UFC-ova borkinja odradila je svoj profesionalni boksački debi, a na suprotnoj strani ringa našla se Elle Brooke. Ne zamjeramo ako se kao borilački fanovi pitate: ‘‘Tko je Elle Brooke?‘‘

26-godišnja Britanka zapravo je ‘‘zvijezda OnlyFans‘‘ platforme, ali od prošle godine pokušava graditi boksačku karijeru. Brooke je odradila dva boksačka meča i upisala je dvije pobjede, ali protiv borkinja krajnje upitnih boksačkih kvaliteta i vještina. Zanimljivo je da je Brooke čak došla i do Misfitsovog pojasa u srednjoj kategoriji, a titulu je branila upravo protiv VanZant.

Pretpostavljalo se kako bi Paige VanZant trebala doslovno proći kroz OnlyFans zvijezdu koja ‘‘glumi boksačicu‘‘, ali to se nije dogodilo. Borba je završila neriješenim ishodom, a VanZant je već u prvoj rundi bila na pragu teškog poraza.

Brooke je sjajno pogodila desnicom u bradu Paige VanZant i vidno dezorijentirana Paige našla se u nokdaunu. Uspjela se VanZant oporaviti i donekle spasiti svoju čast, ali nije uspjela preoteti titulu daleko neiskusnijoj borkinji.

‘‘Iskreno, tijekom cijelog trening kampa mislila sam da će ovo biti teška borba. Znala sam koliko je ona (Brooke) čvrsta. Bila sam uzbuđena i gledala sam njene prijašnje mečeve. Tako je, kako je, ovo je savršena uvertira za ugovoriti revanš. Potpisala sam ugovor na više mečeva s razlogom. Čini se da ćemo ponovno boksati, vjerojatno u Dubaiju.‘‘, rekla je Paige nakon meča.

Malo je borilačkih fanova koje zapravo zanima ova cjelokupna priča, ali zanimljivo je sagledati silaznu putanju kojom ide borilačka karijera nekoć perspektivne borkinje. VanZant je ovom borbom dotaknula ‘‘novo dno‘‘, ali više je nego jasno da borilačka karijera odavno nije pri vrhu njene liste prioriteta.

Linker
17. lipanj 2024 03:48