Ostalo

(VIDEO) ‘Što bi Alex Pereira ovdje mogao učiniti?‘: Pogledajte kako Khabib kontrolira Bellatorovog prvaka poluteške

Corey Anderson i Khabib Nurmagomedov

 Instagram (corey Anderson)
Umirovljeni Dagestanac još uvijek je u sjajnoj formi, spreman nositi se s najboljim borcima na svijetu

Proteklih dana nerijetko smo svjedočili snimkama koje pokazuju kako je Khabib Nurmagomedov i dalje u vrhunskoj formi. Neporažen Dagestanac, ali već neko vrijeme umirovljeni borac, trenutno se nalazi u New Jerseyju gdje pomaže Islamu Makhachevu u pripremama za nadolazeći meč protiv Dustina Poiriera.

Khabib nije samo u ulozi trenera, nego i u ulozi sparing partnera koji zadaje velike glavobolje svim okupljenim borcima u tom trening kampu.

‘‘Svaki puta kada su oni oko mene, pokušavam s njima provesti što je moguće više vremena. Uvijek ću reći da je jedan dan treninga s Khabibom vrijedan kao 100 dana s nekim drugim. Njegovo znanje, energija koju dobijete od tih tipova, neprocjenjiva je. Uvijek je dobro dobiti taj osjećaj kod njih, provesti vrijeme tamo‘‘, rekao je Belal Muhammad koji je također dio njihovog trening kampa.

‘‘Uvijek kada uhvatim malo vremena s njima – treniram s Michaelom Jordanom MMA sporta, a to je Khabib, a Islam je ustvari LeBron James. Uvijek je dobar osjećaj biti s tim tipovima. Odlično je dijeliti taj mentalitet s Islamom koji se bori za titulu idućega tjedna.‘‘, dodao je Belal u razgovoru za MMA Junkie.

Khabibove kvalitete osjetio je i Corey Anderson, nekadašnji UFC-ov top 5 poluteškaš, a trenutno Bellatorov prvak poluteške kategorije. Iako je Nurmagomedov tijekom svoje karijere nastupao u lakoj kategoriji (-70 kg), dok je Anderson poluteškaš (-93 kg), prema kraćoj snimci koja se pojavila na društvenim mrežama, Khabib nije imao problema da nametne svoj stil igre i znatno krupnijem borcu.

‘‘Jedna je stvar biti treniran od strane Khabiba... ali posve je druga stvar trenirati s njim!‘‘, napisao je Corey Anderson objavivši kraći isječak na svom Instagram ‘‘storyju‘‘.

Vidljivo je kako Nurmagomedov drži Coreyja Andersona u donjoj poziciji i sjajnom kontrolom ne dopušta mu previše prostora za manevar. Nurmagomedov je na taj način dominirao gotovo sve svoje protivnike tijekom profesionalne MMA karijere, a nerijetko smo slušali kako takve stvari radi i borcima iz viših kategorija.

‘‘Dajte mu Alexa Pereiru, što bi ‘Poatan‘ mogao učiniti u ovakvoj situaciji?‘‘

‘‘Khabib se može vratiti i postati UFC-ovim prvakom poluteške kategorije.‘‘, neki su od komentara oduševljenih fanova na društvenim mrežama.

Lako je primijetiti Nurmagomedov nakon odlaska u mirovinu nabacio dodatne kilograme, ali nije ispao iz forme. Još uvijek je kadar raditi probleme najboljim borcima na svijetu, ali sve će ostati na sparinzima.

Khabib se povukao iz sporta nakon što je dao obećanje svojoj majci kako se više neće boriti. Dagestanac je borac koji neće pogaziti svoju riječ i koliko god primamljivo izgledao njegov potencijalni povratak, od toga neće biti ništa. Dana White i UFC posjeduju gotovo neograničenu količinu novca, ali nedovoljno za natjerati Khabiba da pogazi obećanje koje je dao majci.

Linker
10. lipanj 2024 17:31