Ostalo

BORILAČKI TJEDAN: Fury i Usyk za titulu apsolutnog prvaka, Edson Barboza protiv neporaženog Leronea Murphyja

Tyson Fury v Oleksandr Usyk

 ScreenShot SkySports
Pred nama je meč koji će obilježiti boksačku povijest, ali ima ponešto i za ljubitelje MMA-a i kickboxinga

Ovaj tjedan je zasigurno najveći fokus na boksu, na meču za apsolutnog prvaka, u kojem će prvi put nakon 25 godina pobjednik nositi sva četiri glavna pojasa teške kategorije. Međutim, čekaju nas i druge zanimljive priredbe u MMA-u i kickboxingu. Pa da vidimo, koja nam sve borilačka uzbuđenja donosi ovaj tjedan - pogledajte u nastavku.

Tyson Fury vs Oleksandr Usyk

Prvi puta nakon 25 godina ujedinit će se sva četiri pojasa prvaka teške kategorije. Napokon nam stiže ovaj dugoočekivani boksački sudar dvaju neporaženih boraca. Fury (34-0-1) je već jednom ranije ove godine morao odgoditi ovaj meč zbog posjekotine zadobivene iznad oka. Ta rana mu je stvarala probleme i u pripremi za ovaj datum i jedno vrijeme nije mogao sparirati. S druge strane, ukrajinski prvak Usyk (21-0) nije imao sličnih poteškoća, ali ulazi u ovu borbu kao značajno niži i lakši boksač.

Saudijski promotor, Turki Alalshikh, najavio je da će se održati revanš ove borbe neovisno o tome tko će izaći kao pobjednik. Boksačka scena je vrlo podijeljena u prognozama ovog meča, što je i za očekivati za ovakav jedan okršaj dvojice prvaka koji nikada nisu okusili gorak okus poraza. Prognozama i nagađanjima napokon dolazi kraj, u subotu djela će pričati glasnije od riječi u ovoj borbi za najveći boksački tron.

Gdje: Kingdom Arena, Rijad, Saudijska Arabija

Kada: subota, 18.5., cijeli program počinje oko 17h, a početak glavne borbe večeri se očekuje negdje prije ponoći

Popis borbi: pogledajte OVDJE.

UFC Fight Night: Barboza vs Murphy

UFC nam ovog vikenda kao glavni događaj donosi borbu u perolakoj kategoriji između brazilskog veterana i atraktivnog udarača, Edsona Barboze, i neporaženog predstavnika Engleske, Leronea Murphyja.

Murphyju (13-0-1) je ovo zasigurno najveća borba u dosadašnjoj karijeri i ispit kojeg treba položiti kako bi dokazao da je spreman za neke veće razine. U svom debiju za UFC 2019. godine remizirao je u borbi protiv Zubaire Tukhugova, a od tada je nanizao pet uzastopnih pobjeda. Zadnji puta se borio prošlog srpnja kada je sudačkom odlukom svladao Joshuu Culibaa.

Iskusni Barboza (24-11) je slavio u svoja posljednja dva nastupa. Prije godinu dana je nokautom u prvoj rundi zaustavio Billyja Quarantilla, a u listopadu je nakon pet rundi pobijedio Sodiqa Yusuffa jednoglasnom sudačkom odlukom.

Pažnja na ovoj priredbi nam je usmjerena i na predstavnika Kosova, Ramiza Brahimaja (10-4). Brahimaj je pravi udav u kavezu, čak devet od svojih deset pobjeda je ostvario gušenjem, a jednu polugom (kimura). Ovo će mu biti peti nastup za UFC, debitirao je za najpoznatiju promociju 2020. godine, a otada je upisao dva poraza i dvije pobjede. Zadnji puta se borio prije dvije godine kada je svladao Michaela Gillmorea.

Gdje: UFC Apex, Las Vegas, SAD

Kada: U noći sa subote (18.5.) na nedjelju (19.5.), ‘‘Prelimsi‘‘ startaju u 22:00h, a ‘‘main card‘‘ u 1:00h ujutro.

Popis borbi: pogledajte OVDJE.

Bellator Champions Series: Paris

Bellator se vraća u Pariz po četvrti put za Champions Series 2 s naslovnom borbom u kojoj će Patchy Mix braniti svoj naslov prvaka u bantam kategoriji protiv Magomeda Magomedova.

Dvojac se već prethodno susreo na Bellatoru 289 u prosincu 2022. godine kada je Mix pobijedio gušenjem u drugoj rundi, a ovo će biti prva obrana njegove titule nakon što je pobijedio Sergija Pettisa prošlog studenog.

U sunaslovnoj borbi gledat ćemo okršaj u lakoj kategoriji. Cedric Doumbe se trebao boriti protiv Dereka Andersona, ali je Anderson morao otkazati meč nakon što je pretrpio prometnu nesreću prošli mjesec. Njegova zamjena je Jaleel Willis.

Gdje: Accor Arena, Pariz, Francuska

Kada: petak, 17.5., priredba počinje u 17h

Popis borbi: pogledajte OVDJE.

image

Bellator Paris

ScreenShot Bellator MMA

GLORY 92

Kickboxing uzbuđenja ovog vikenda nam donosi GLORY sa priredbom od deset borbi. U naslovnoj borbi večeri Donovan Wisse (20-1, 10 KO) stavlja svoj naslov prvaka srednje kategorije na kocku protiv prvog izazivača, Ulrica Bokemea (32-4, 17 KO). Wisse glasi za jednog od najboljih kickboksača današnjice i juri svoju četvrtu uzastopnu obranu titule.

U sunaslovnoj borbi, u teškoj kategoriji susrest će se Levi Rigters (17-2, 8 KO) protiv veterana Jahfarra Wilnisa (33-14-1, 8 KO).

Gdje: RTM Stage, Rotterdam, Nizozemska

Kada: subota, 18.5., preliminarni dio počinje u 18:30h, a glavni u 20h

Popis borbi: pogledajte OVDJE.

image

GLORY 92

ScreenShot Glory kickboxing

Linker
14. svibanj 2024 23:15