K1 i Boks

WBC naredio ‘Title Eliminator‘ meč između Andyja Ruiza i Deontayja Wildera!

Wilder i Ruiz

 Screenshot (youtube, Secondsout, Fight Hub Tv)
Iako su rekli da to zahtijevaju, nema informacija da se na meču i radi

Jutros smo prenijeli kako je WBC naredio idućeg protivnika za Alena Babića, ali to nije Oscar Rivas. S obzirom da je vlasnik ‘‘silver‘‘ pojasa trebao je biti prvi izazivač, no protivnik će mu ipak biti Ryad Merhy.

Nije to jedina ‘‘naredba‘‘ koju je u isto vrijeme dao WBC, a drugom intervencijom je dodatno začinio situaciju u teškoj kategoriji. Naime, WBC je naredio meč između Deontayja Wildera i Andyja Ruiza Jr., a pobjednik te borbe bit će sljedeći protivnik pobjednika meča Chisora – Fury! Iako je izgledno da će to biti Fury, svejedno valja pričekati dvanaesti mjesec.

Ukoliko bi Wilder došao do pobjede, došlo bi do četvrtog meča njega i Furyja. Prvi su odradili neriješeno, a zatim je Fury dvaput pobijedio tako da bi Wilder dobio novu priliku osvetiti se ‘‘Gypsy Kingu‘‘.

Situaciju dodatno komplicira i mogućnost meča za ujedinjenje između Oleksandera Usyka i vjerojatno Furyja, a ukoliko se to uistinu organizira u prvoj polovici 2023. to bi značilo da će pobjednik između Wildera i Ruiza morati još pričekati, a i pitanje je što bi se dogodilo da do ujedinjenja i dođe.

Inače, Wilder je nedavno u prvoj rundi brutalno nokautirao bivšeg sparing partnera Roberta Heleniusa i vratio se nakon pauze od godinu dana, dok je s druge strane Ruiz u trenutno posljednjem nastupu svladao Luisa Ortiza u devetom mjesecu. Jedina dva poraza u karijeri su Ruizu nanijeli Joseph Parker i Anthony Joshua, a nakon posljednjeg poraza je zaredao dvije pobjede.

WBC je dao svoj zahtjev, ali vidjet ćemo hoće li se on obistiniti. Za sada nema nikakvih službenih informacija da se na meču i radi.

Linker
28. travanj 2024 23:41