Regija

Luka Plantić će uskoro boksati za WBC Silver pojas! Za mjesec dana ga čeka iskusni Armenac

Luka Plantić

 DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
Ukoliko i dođe do pojasa, pred Lukom će biti velike stvari

Odlične vijesti dolaze za još jednog hrvatskog boksača. Alen Babić je već neko vrijeme vlasnik WBC Silver pojasa, IBF je Usyku naredio da pojas mora braniti protiv Hrgovića, a sada će i Luka Plantić u svom četvrtom profesionalnom nastupu pokušati doći do WBC Silver pojasa interkontinentalnog prvaka u super srednjoj kategoriji.

U devetom mjesecu Luka je u svom trećem profesionalnom meču izdominirao i završio Rynoa Liebenberga, iskusnog Južnoafrikanca u četvrtoj rundi, a sada ima priliku napraviti najveći iskorak u svojoj profesionalnoj karijeri.

WBC Silver pojas Luka će pokušati osvojiti protiv Khorena Gevora (42, 34-10), a borba će se održati u Solinu 17.12. Armenac je inače 55. na BoxRecovoj ljestvici i u svojoj karijeri je 17 puta slavio nokautom, a profesionalnu karijeru započeo je još 2000. godine.

Inače, Luka je u petom mjesecu na Europskom prvenstvu doživio nepravdu te je u polufinalnom meču poražen od Artjoma Agejeva iako je bio bolji većinu meča. Nakon toga je odradio već spomenuti meč protiv Liebenberga kojeg je pobijedio, a u dvanaestom mjesecu će ipak imati priliku napraviti najveći iskorak do sada. Ukoliko u tome uspije, možemo slobodno reći da će Plantića u budućnosti čekati velike stvari.

Borba će se održati 17.12. u Solinu, a borba je dogovorena na deset rundi.

Linker
11. svibanj 2024 03:57