K1 i Boks

(VIDEO) Bila je to tehnički perfektna izvedba: Pogledajte najbolje trenutke Bivolove pobjede

Dmitry Bivol vs. Gilberto Ramirez

 Ryan LIM/AFP/Profimedia
31-godišnji neporaženi ruski poluteškaš (21-0) sinoć je po deseti put obranio WBA titulu svjetskog prvaka

Puno više smo očekivali od Gilberta ‘‘Zurda‘‘ Ramireza u sinoćnjem meču protiv Dmitryja Bivola. Istina, Meksikanac je prema kladionicama bio veliki autsajder i teško je bilo očekivati njegovu pobjedu protiv boksača kao što je Bivol, ali od Meksikanca s očekivalo barem da bude Meksikanac.

Pod time mislimo kako se očekivao beskompromisni pristup, konstantan pritisak i kretanje prema naprijed, odnosno, očekivalo se da Ramirez ne padne bez ispaljenog metka. Nažalost, upravo to se dogodilo.

Ramirez je uvjerljivo izgubio nakon 12 rundi, a Bivol ga je porazio jednoglasnom odlukom sudaca (118-110, 117-111). Meksičkom poluteškašu mogu se pripisati dvije do tri runde. Dobar je bio u drugoj i trećoj, a nešto bolji i u desetoj. Dojam je kako je ipak Bivol bio nešto pasivniji u tim rundama, a da je pojačao tempo i u tim rundama, mogao ih je sve uzeti.

Prema Compuboxovoj statistici, Bivol je bacio ukupno 643 udarca, a pogodio je 131 (20,4 posto). Ramirez je bacio čak 878 udaraca, a pogodio je 107. Njegova uspješnost bila je na mizernih 12,2 posto. Čak 556 udaraca koje je bačio označeni su kao prednji direkt, a pogodio ih je samo 38 (6,8 posto). Niti u jednom jedinom trenutku nije ozbiljnije ugrozio Bivola, a čak je ruski boksač bio taj koji se više kretao prema naprijed i pritiskao.

image

Bivol vs. Ramirez - Compubox statistika

Compubox

Da ne bude zabune, nije Bivol demolirao Ramireza. Sjajni ruski tehničar radio je točno onoliko koliko je bilo potrebno da odnosi runde, ali u pojedinim rundama i Bivol je bio nevjerojatno pasivan. Primjera radi, Bivol je u desetoj rundi bacio samo 31 udarac, a pogodio ih je 3. Ramirez je u toj rundi bio na 9/72 pogođenih udaraca.

Borbom vjerojatno nitko nije naročito oduševljen, ali dobrih trenutaka za izdvojiti u sažecima definitivno je bilo. DAZN je to ekspresno i napravio, a najbolje trenutke meča između Bivola i Ramireza pogledajte OVDJE.

Linker
15. svibanj 2024 08:48