K1 i Boks

Darren Till o potencijalnom bare knuckle‘ meču protiv Mikea Perryja: ‘Borci na zalasku karijere odlaze u ‘bare knuckle‘, ja sam mlad i svjež‘

Darren Till

 Sports Press Photo/ddp USA/Profimedia
31-godišnji engleski borac nema ambiciju okušati se u boksu bez rukavica

Darren Till i Mike Perry nekoć su bili na glasu kao dvojica ponajvećih potencijala unutar UFC-ove velter kategorije. To se posebno odnosi na Darrena Tilla kojem se predviđala blistava MMA karijera.

Borac iz Liverpoola čak se borio i za pojas velter kateogrije u devetom mjesecu 2018. godine. Međutim, Tyron Woodley lakoćom je porazio Tilla u međusobnom obračunu. Darren je morao tapkati u drugoj rundi nakon što je Woodley sjajno zaključao brabo gušenje i tako obranio titulu prvaka.

Tillova karijera krenula je silaznom putanjom nakon tog poraza. Darren je upisao jednu pobjedu u narednih pet nastupa, a tri od ukupno četiri poraza upisao je prekidom. Nije Tillu pretjerano pomogao ni prelazak u višu kategoriju. Da, uspio je poraziti Kelvina Gasteluma, ali gubio je redom od Roberta Whittakera, Dereka Brunsona i Dricusa Du Plessisa.

Činjenica stoji da je Till gubio od vrhunskih boraca srednje kategorije, ali borac kojem se predviđala titula prvaka mora pobjeđivati i takve protivnike. Till je krajem 2022. godine izgubio meč protiv Dricusa Du Plessisa i bio je to posljednji Darrenov nastup.

Till je napustio UFC nakon te borbe i još uvijek čekamo njegov sljedeći angažman. Puno puta spominjao se međusobni obračun s Mikeom Perryjem, borcem koji nikada nije dosegao Tillov status unutar UFC-a, ali njegova karijera trenutno je u znatno boljoj fazi nego Tillova.

‘‘Platinum‘‘ je jedan od najboljih i najpopularnijih boraca u boksu bez rukavica, a Darren Till nalazi se na njegovoj meti. Perry i Till zapravo imaju vrlo zanimljive poveznice.

Još 2017. godine isprozivali su jedan drugog i šuškalo se o njihovom meču unutar UFC-ovog kaveza. Do tog meča nikada nije došlo, a Till i Perry kasnije su razvili svojevrsno prijateljstvo. Nije njihovo prijateljstvo bilo dugog vijeka, a krivac je Darren Till koji se nerijetko javno šalio na Perryjev račun.

Mike želi uzvratiti Tillu u meču pod okriljem BKFC organizacije, ali čini se kako od toga neće biti ništa. Till je također voljan boriti se protiv Perryja, ali ‘‘bare knuckle‘‘ boks nije na njegovoj listi prioriteta.

‘‘Borba s Perryjem mora se dogoditi jednog dana. Volio bih se boriti protiv njega. Ali ne želim se boriti protiv njega u ‘bare knuckle‘ boksu jer smatram da je ‘bare knuckle‘ nešto gdje odlazite kad se vaša karijera bliži kraju. Tamo odlazite kad vas nije briga hoće li netko uništiti vaše lice. Ja se i dalje osjećam mlado i svježe.

Neću reći kako se bojim boriti s Mikeom Perryjem u boksu bez rukavica, jer definitivno se ne bojim. Samo smatram da taj sport nije pravi izbor za mene u ovom trenutku. Razmišljam o boksu, a nakon toga nadam se povratku u UFC-u. To su pravi potezi.‘‘, objasnio je Till u MMA Houru.

Tijekom nastavka razgovora s Arielom Helwanijem, Darren Till je dodatno pojasnio kako ne smatra da je i Mike Perry na zalasku svoje karijere, ali nije pretjerano oduševljen njegovim odlaskom u ‘‘bare knuckle‘‘ boks.

‘‘Ne kažem da je on pri kraju svoje karijere. On je samo veliki glupan. S kime se uopće borio? Eddie Alvarez? Thiago Alves? Njihov mozak je poput šnite kruha. Perry se zapravo s nikim nije borio. Odat ću poštovanje ‘MVP-ju‘ (Michael Page), on je briljantan borac. Zatim je tu bio i Luke Rockhold. Ne znam što je on trenutno, model ili borac. Dobro izgleda, ali više se ne bori dobro. Nisam impresioniran Perryjevim pobjedama. Svi mogu govoriti što god požele, ali ja znam za što sam sposoban. Znam da sam brz i opasan. Prevelik sam i presnažan za Perryja. On je samo veliki glupan koji konstantno ide prema naprijed.‘‘, dodao je Darren.

Tillove riječi upućene ka Perryju nemaju preveliku težinu u ovom trenutku. Mike je pod okriljem BKFC-a nanizao pet pobjeda u nešto više od dvije godine, dok Darren Till nije upisao pobjedu u borilačkom sportu još od 2019. godine. Darren trenutno djeluje kao osoba koja priča ‘‘šuplje priče‘‘ i pod hitno mu treba nastup i pobjeda kojom će potkrijepiti ono što izlazi iz njegovih usta.

Linker
28. svibanj 2024 13:02