K1 i Boks

Kovalev dogovorio prvi meč nakon 2019. godine, čeka ga neporaženi brat Pulev

Sergey Kovalev

 Ethan Miller/Getty images/Profimedia
Ruski poluteškaš na kraju se neće boriti protiv boksača s kojim ga se već godinu dana povezuje

Već neko vrijeme radilo se na meču između Sergeya Kovaleva i Kineza Menga Fanlonga, meča koji bi sjajnom ruskom boksaču bio povratak u ring nakon studenog 2019. godine i poraza od Canela Alvareza u meču gdje je bio praktički deklasiran. Danas 38-godišnji Kovalev (34-4-1, 29 KO) nije imao sreće u proteklog razdoblju, ali je isto tako imao i raznih problema izvan ringa, koji većinom uključuju nedolično ponašanje, no sad je vrijeme za uozbiljiti se i još jednom pokušati nešto napraviti po pitanju svoje karijere. No, to neće biti protiv Fanlonga niti u organizaciji Trillera, kao što se očekivalo.

Prošli tjedan pojavila se vijest kako je Kinez odustao od ovog meča te je potpisao ugovor za okršaj protiv Jeana Pascala, koji će se održati 20. svibnja. Srećom po Kovaleva, on se s Trillerom vrlo brzo uspio dogovoriti oko drugog meča. Zapravo, ovim putem prijeći će u cruiser kategoriju, gdje će ga čekati Tervel Pulev, prvog vikenda u svibnju.

39-godišnji Tervel Pulev (16-0, 13 KO) stariji je brat puno poznatijeg Kubrata Puleva i brončani olimpijac u teškoj kategoriji iz Londona 2012. godine. Ipak, u profesionalnom boksu, unatoč omjeru bez poraza, nije napravio ništa vrijedno spomena. Borio se većinom protiv nepoznatih boksača na manjim priredbama i ovo će mu svakako biti najveći meč profesionalne karijere. A dočekao ga je pri kraju četvrtog desetljeća života.

Kovalev je svojedobno bio jedan od najopakijih boksača svijeta. Posebno se tu misli na razdoblje od studenog 2013. godine, kad je došao do WBO titule poluteške kategorije, koju je onda osam puta obranio, pridodavši još i IBF te WBA pojas, a većinu mečeva rješavao je nokautom. Pojaseve je izgubio u meču protiv Andrea Warda, održanom u studenom 2016. godine, da bi od Warda nakon toga izgubio i u revanšu. Tu je zapravo krenuo njegov pad, iako je još jednom uspio doći do titule. Sad će do iste pokušati doći u novoj kategoriji.

Ipak, ne znamo koliko ozbiljno shvaćati sve ovo, posebno dok se radi o organizaciji Trillera, koji se do sada baš nije pokazao kao relevantan i sposoban organizator, unatoč popriličnim financijskim izdacima s kakvima su u posao unutar boksa ušli. Kao što ne možemo znati niti koliko je Kovalev još uvijek ozbiljan boksač. Sve ćemo saznati 7. rujna, što je datum za koji je meč protiv Puleva dogovoren.

Linker
27. travanj 2024 03:26