K1 i Boks

Joshuin trener o Ngannouu: ‘Jako je čvrst, no nijedna brada ne može izdržati ‘AJ-eve‘ udarce‘

Anthony Joshua i Francis Ngannou

 FAYEZ NURELDINE Afp
‘Svoju kvalitetu u ringu pokazao je protiv ‘Kralja Cigana‘, ali mi smo bili spremniji‘

U meču protiv Anthonyja Joshue, Francis Ngannou promijenio je gard, što očito nije bila dobitna kombinacija za "Predatora" jer je završio teško nokautiran. Joshuin trener, Ben Davison, rekao je da je bivši boksački prvak bio spreman na ovaj potez. Analizirao je Ngannoua u MMA-u, gdje su promjene garda uobičajenije nego u profesionalnom boksu.

"Znali smo da će se teško braniti ako ‘AJ‘ diktira tempo, muči se s udarcima kad stoji u kontragardu i to se i dogodilo. Jednostavno mislim da je to bila greška s njegove strane, ali i Joshua je to radio tijekom karijere“, rekao je Davison za The MMA Hour.

Davison je imao snimke za analiziranje Ngannouovog boksačkog debija s Tysonom Furyjem prošlog listopada, ali nije zanemario ni video snimke iz UFC karijere. Sve je to bilo potrebno za uspostavljanje pobjedničke strategije. Joshua i njegov tim shvatili su Ngannoua vrlo ozbiljno, ali su uspjeli iskoristiti nedostatak iskustva Kamerunca protiv njega.

“Jednostavno sam imao predosjećaj da je to ključ, stvaranje situacija u kojima Francis neće ni vidjeti udarce, okupirati njegove misli nečim drugim prije nego što Joshua baci udarac. To je bio ključ", rekao je Davison.

Ngannou nikada prije nije bio nokautiran, u oktogonu ni u ringu. Naravno, neki skeptičari su se nakon meča zapitali je li Ngannouova čvrstina bila samo fasada, ali trener je rekao da je nokaut bio posljedica udaraca koji se ne mogu preživjeti.

“Ne mislim da Francis nema čvrstu bradu, ali također ne mislim da je ikada bila testirana u onoj mjeri u kojoj su ljudi tvrdili da jest. On je jako čvrst to je pokazao i u borbi protiv ‘Kralja Cigana‘. No, nijedna brada neće izdržati udarce Joshue koje pritom ni ne uspijete vidjeti da dolaze", zaključio je.

Linker
27. travanj 2024 06:48