K1 i Boks

Hrvoje Sep i Leonardo Pijetraj otputovali u London! Što kažu kladionice, kakvi su izgledi našem boksaču?

Hrvoje Sep

 Screenshot/hrvoje_sep instagram
I Britanac i Hrvat ulaze u ring nakon što su u posljednjim nastupima upisali poraze sudačkim odlukama

Kao što smo već najavili u našoj rubrici ‘Borilački tjedan‘, ove subote u boksački ring ulazi naš olimpijac, Hrvoje Sep (12-2-0). Hrvatski olimpijski boksač koji je nastupio na Igrama 2016. godine u Rio de Janeiru boksat će protiv britanskog poluteškaša, Dana Azeeza (20-1-0). Priredba će se održati 15. lipnja na Selhurst Parku, stadionu poznatog nogometnog kluba, Crystal Palacea.

Sep je u svojem posljednjem nastupu u siječnju ove godine bio svladan na gostujućem terenu od Španjolca, Omara Garcije (19-11). Njihov meč u Barceloni završio je većinskom sudačkom odlukom nakon osam rundi borbe.

Azeez je u svojoj posljednjoj borbi također upisao poraz sudačkom odlukom, ali jednoglasnom. Na Wembleyju u veljači ga je svladao njegov sunarodnjak, odlični neporaženi Joshua Buatsi (18-0) nakon 12 rundi.

Koeficijenti na kladionicama pokazuju kako je Azeez veliki favorit u nadolazećem meču. Kreću se između 1,01 i 1,03 u korist Britanca, a našem predstavniku variraju između visokih 11,0 pa sve do čak 29,0. To znači da se, prema kladioničarima, mora dogoditi pravo čudo kako bi Sep izašao iz ringa kao pobjednik.

Glavna borba priredbe je ona između Chrisa Billam-Smitha (19-1-0) i Richarda Riakporhea (17-0-0) . Dvojac će se boriti za pojas u WBO-ovoj kruzer kategoriji, a Billam-Smith tražit će drugu obranu pojasa. Riakporhe je 2019. godine porazio Billam-Smitha podijeljenom sudačkom odlukom i sada nas čeka revanš.

Linker
13. lipanj 2024 12:54