K1 i Boks

‘Najizbjegavaniji‘ boksač teške kategorije tvrdi da je ‘smrskao‘ Joshuu i Duboisa: ‘Uništio sam ih!‘

Anthony Joshua

 Zac Goodwin/PA Images/Profimedia
‘Smrskao sam ih. Uništio sam ih u dvorani. Zato se ne žele boriti sa mnom!‘

Anthony Joshua ponovno je mnogima na meti sada kada se vratio u konkurenciju za svjetske naslove.

Godinama je Joshua bio lice britanskog boksa i jedna od najvećih zvijezda ovog sporta. Njegov uspon od olimpijskog prvaka do svjetskih naslova bio je munjevit, a potom je ujedinio naslove u uzbudljivom razdoblju teške kategorije.

Međutim, ono što je trebao biti njegov veliki prodor na američko tržište upropastio je Andy Ruiz Jr. koji je 2019. godine senzacionalno nokautirao "AJ-a" u Madison Square Gardenu. Iako je Britanac uspješno vratio svoje naslove i obranio ih nekoliko puta, kasnije ga je svrgnuo sadašnji apsolutni prvak, Oleksandr Usyk, a istu sudbinu doživio je i u revanšu s Ukrajincem.

Nakon četiri pobjede, od kojih su tri uzastopna nokauta nad Robertom Heleniusom, Ottom Wallinom i Francisom Nganouom, sada se smatra da će se Joshua ove godine boriti za svjetski naslov na Wembleyju u rujnu. Mogući protivnik u suprotnom kutu mogao bi biti Daniel Dubois koji je postao privremeni IBF prvak nakon što je 1. lipnja pobijedio Filipa Hrgovića.

U razgovoru za iFL TV, Martin Bakole, bivši sparing partner Joshue i Duboisa, upitan je kako su tekli ti sparinzi.

"Smrskao sam ih. Uništio sam ih u dvorani. Zato se ne žele boriti sa mnom!", rekao je.

Zatim je iznio mišljenje o potencijalnoj borbi između njih dvojice:

"To bi bila dobra 50-50 borba. Oni nemaju boksački mozak, ali su snažni i mogu boksati, no nemaju boksački mozak poput Martina Bakolea. Sretno obojici, ali ja bih ih smrskao."

Bakole - za kojeg njegov trener i promotor vjeruju da je "najizbjegavaniji čovjek" u kategoriji - 3. kolovoza se bori protiv mladog američkog nokaut majstora, Jareda Andersona, u onome što mnogi predviđaju da će biti najteži Bakoleov izazov do sada.

Joshua i Dubois mogli bi se boriti za upražnjeni IBF pojas ako aktualnom prvaku Usyku bude oduzet naslov zbog neispunjavanja obveza obrane titule.

Linker
17. lipanj 2024 07:36