K1 i Boks

Fury neće boksati s Usykom ove godine: ‘Borba protiv Ngannoua je bila teška, trebat će mu vremena da se oporavi‘

Tyson Fury

 FAYEZ NURELDINE Afp
Frank Warren otklonio je svaku mogućnost da se ‘Gypsy King‘ 23. prosinca bori s neporaženim Ukrajincem za ujedinjenje pojaseva

Otkako je, krajem rujna, i službeno potvrđeno da su Tyson Fury i Oleksandr Usyk ugovorili povijesnu borbu za ujedinjenje teškaških pojaseva, kao prvi potencijalni termin isticao se 23. prosinca ove godine. Dobar dio borilačke javnosti bio je skeptičan oko tog termina budući da je "Gypsy King" nedugo potom ugovorio i meč s Francisom Ngannouom. Fury i njegov tim, međutim, razvili su idealan scenarij prema kojem bi britanski teškaš glatko "odškolovao" Predatora, izašao neokrznut iz meča i okrenuo se okršaju s Furyjem. Bivši UFC-ov prvak, međutim, napisao je svoj vlastiti scenarij i pokvario im planove.

Kamerunski nokauter, kao što je dobro poznato, pružio je ogroman otpor WBC-ovom prvaku, dobrano ga namučio i bio blizu konačne pobjede. Osim toga, u nekoliko je navrata, osobito u trećoj i osmoj rundi, pogađao Britanca i nanio mu štetu od koje će se morati rekuperirati duže nego što je planirao. Tu je, također, i psihološka šteta, budući da je sve ono što je sinoć doživio od Ngannoua zasigurno ostavilo traga i na Furyjevom mentalnom planu. Sukladno svemu navedenom, Furyjev promotor Frank Warren odbacio je mogućnost da se njegov pulen do kraja ove godine bori s Usykom.

"Nije završilo kako sam očekivao, ali bila je to vrlo uzbudljiva borba. Ngannou se borio jako dobro, on je snažan i čvrst momak, a svim ovim ljudima koji su mislili da će to biti formalnost sam i ranije rekao da se nikad ne zna, imaš dva velika tipa u ringu. On nije imao što za izgubiti, a na koncu je dobio jako puno. Bila je ovo teža borba nego ona s Chisorom i Whyteom, to je činjenica.", rekao je čelni čovjek Queensberry Promotionsa za Boxing King Mediju, pa zaključio:

"Tyson je napravio ono što uvijek radi i došao do pobjede, a sada ćemo se okrenuti budućnosti, znamo da je ugovorena borba s Usykom, a nadamo se da će uskoro biti dogovoren i datum, čim Tyson bude osjećao da je spreman. Nećemo ići na termin u prosincu, neće biti spreman za to. Pet ili šest tjedana priprema nije dovoljno, tako da se to neće dogoditi. Bila je ovo teška, teška borba. Trebat će mu vremena da se oporavi".

Linker
27. travanj 2024 02:37