K1 i Boks

BORILAČKI TJEDAN: Gervonta Davis brani svjetsku titulu, Hrvoje Sep nastupit će na stadionu engleskog premierligaša!

Gervonta Davis vs. Frank Martin

 Pbc
Donosimo vam najzanimljivije borilačke evente koje ćemo pratiti do kraja ovog tjedna

Stvarno uživamo u šestom mjesecu ove godine, barem kad su u pitanju borilačka uzbuđenja. Već nekoliko vrhunskih evenata je iza nas, ali vrijeme je za krenuti dalje i okrenuti se onome što slijedi. Moramo priznati kako slijedi vikend s najslabijim sadržajem u ovom kalendarskom mjesecu, ali nekoliko je evenata na koje ipak vrijedi skrenuti pažnju.

UFC on ESPN 58: Perez vs. Taira

Posljednja dva tjedna u ovom mjesecu ponudit će nam dvije vrhunske UFC priredbe, a ovaj tjedan donosi svojevrsno zagrijavanje i nešto slabiji event. Alex Perez i Tatsuro Taira predvodit će priredbu borbom u muha kategoriji. Velika je ovo prilika za 13-rangiranog Tairu, jer pobjedom nad petorangiranim Perezom, Japanac bi napravio velik skok u poretku. Možda nisu pretjerano zvučna imena, ali radi se o jako kvalitetnim borcima.

Ikram Aliskerov trebao se boriti protiv Andrea Muniza na ovom eventu, ali Brazilac je otkazao nastup. Ne pretjerano poznati Antonio Trocoli uskočio je kao zamjena i ovo će biti njegov UFC debi. Velika imena nedostaju ovoj priredbi, ali ne može ni UFC isporučivati takve evente svakog vikenda.

Gdje: UFC Apex, Las Vegas, SAD

Kada: u noći sa subote (15.6.) na nedjelju (16.6.). Priredba počinje u 1:00h ujutro, a ‘‘main card‘‘ startat će u 4:00h ujutro.

Popis borbi: pogledajte OVDJE

PFL 4 2023: Moldavsky vs. Vassell

Došlo je vrijeme za nastavak PFL-ovog ovogodišnjeg turnira. Drugo kolo otvorit će teškaši i borkinje muha kategorije. Valentin Moldavsky i Linton Vassell odradit će trilogiju, a oba borca trenutno su na jednoj pobjedi u međusobnim okršajima. Vassellu treba ekspresna pobjeda nakon poraza u prvom kolu, dok Moldavsky drži prvo mjesto nakon što je nokautirao Antu Deliju u prvom kolu turnira. Naš Ante Delija nažalost neće nastupiti u drugom kolu. Razlog je teška ozljeda prepone koju je pretrpio tijekom prvog kola ovosezonskog turnira.

Marcelo Golm borit će se protiv Tyrella Fortunea, Oleg Popov protiv Daviona Franklina, a a Danilo Marques protiv Timothyja Johnsona. Nekadašnji UFC-ov izazivač za titulu u poluteškoj kategoriji, Thiago Santos, uskočio je umjesto Sergeija Bilostenniyja i borit će se protiv odličnog Denisa Goltsova.

PFL-ova senzacija Dakota Ditcheva dobila je mjesto u ‘‘co-main eventu‘‘, a sjajnu englesku borkinju čeka okršaj s Chelsea Hackett. Ditcheva bi rutinskom pobjedom trebala potvrditi prolazak u polufinale.

Profesionalni debi čeka Mellisu Balić. Američka borkinja crnogorskih korijena borit će se protiv Kristine Katsikis, a njih dvije zapravo će otvoriti program ove priredbe.

Gdje: Uncasville, SAD

Kada: u noći s četvrtka (13.6.) na petak (14.6.). Program priredbe počet će u 23:30h.

Popis borbi: pogledajte OVDJE

PBC Boxing: Gervonta Davis vs. Frank Martin - za WBA-ov pojas u lakoj kategoriji

Najveći borilački event ovog tjedna održat će se u Las Vegasu. Radi se o boksačkom spektaklu koji će predvoditi neporaženi Gervonta Davis (29-0) i također neporaženi Frank Martin (18-0). Ulog je Gervontina WBA-ova titula koju je zapravo preuzeo nakon što se Devin Haney odlučio za odlazak u višu kategoriju. Frank Martin sjajan je boksač, dostojan izazivač, ali u meč protiv ponajboljeg boksača današnjice ipak ulazi kao autsajder. No, tko zna, možda nam priušti veliko iznenađenje.

U sunaslovnoj borbi večeri čeka nas okršaj Davida Benavideza (28-0) i Oleksandra Gvozdyka (20-1). Bit će ovo svojevrsni sukob stare i nove generacije, a pobjednik će postati WBC-ovim privremenim svjetskim prvakom u poluteškoj kategoriji. Pojavi li se Gvozdyk u svom najboljem izdanju, bit će ovo uistinu sjajan boksački meč. Upitno je ipak može li 37-godišnji Ukrajinac parirati ‘‘ubojici‘‘ kakav je David Benavidez.

Gdje: MGM Grand, Las Vegas, SAD

Kada: u noći sa subote (15.6.) na nedjelju (16.6.). Event počinje u 2:00h ujutro, a Gervonta i Martin u ringu bi se trebali naći iza 5:00h ujutro.

Popis borbi: pogledajte OVDJE

Hrvoje Sep vs. Dan Azeez

S velikim zanimanjem pratit ćemo i boksačku priredbu koja će se održati u Londonu. Chris Billam-Smith (19-1-0) i Richard Riakporhe (17-0-0) borit će se za pojas u WBO-ovoj kruzer kategoriji, a Billam-Smith tražit će drugu obranu pojasa. Riakporhe je 2019. godine porazio Smitha podijeljenom sudačkom odlukom i sada nas čeka revanš.

Meč koji će nas ipak nešto više zanimati jest onaj na uvodnom dijelu programa. Hrvoje Sep (12-2-0), naš olimpijac iz Rio de Janeira tražit će najveću pobjedu u dosadašnjoj profesionalnoj karijeri. Srčani Slavonac putuje na gostujući teren i izlazi na megdan Danu Azeezu (20-1-0), fantastičnom britanskom poluteškašu.

Azeez je inače jedini britanski poluteškaš koji je držao sve titule BBBofC-ja (British Boxing Board of Control). U periodu od 2021. do 2024. godine Azeez je držao titulu britanskog prvaka, a od 2022. do 2024. godine u svom vlasništvu imao je i titulu Commonwealth prvaka. Nekoliko mjeseci tijekom prošle godine bio je nositelj titule europskog prvaka. Azzez je u drugom mjesecu ove godine izgubio meč protiv Joshue Buatsija i to mu je zasad jedini poraz u karijeri. Povratak pobjedama tražit će protiv našeg Sepa i to na Selhurst Parku, domu engleskog premierligaša Crystal Palacea.

Gdje: Selhurst Park, London, Engleska

Kada: u subotu (15.6.). Priredba počinje u 20:00h, a Sepov meč trebao bi biti četvrti po redu. Billam-Smith i Riakporhe u ring bi trebali ući oko 23:00h.

Popis borbi: pogledajte OVDJE

Polaris 28: Romero vs. Owen Livesey

Rijetko u ovu rubriku ubacujemo grappling evente, ali Polaris 28 moramo spomenuti. Legendarni Yoel Romero predvodit će ovotjedni Polarisov event, a njegov protivnik bit će Owen Livesey. 32-godišnji engleski grappler zapravo je elitni judoka, a 2014. godine okitio se zlatom na Commonwealth igrama. 2022. godine postao je svjetskim prvakom u catch wrestlingu.

Yoel Romero nekoć je bio vrhunski hrvač, a tijekom svoje hrvačke karijere okitio se olimpijskim srebrom, svjetskim zlatom, a ukupno je osvojio pet medalja na Svjetskim prvenstvima. Bit će zanimljivo vidjeti tko će slaviti u grappling meču između judoke i hrvača.

Obratite pažnju i na nastup Helene Crevar. Američka borkinja srpskih korijena novi je fenomen iz ‘‘tvornice‘‘ Johna Danahera. Crevar ima potencijal postati jednom od najboljih grapplerica u povijesti. Opasna Jessica Tortilla iz Finske pokušat će ju zaustaviti na ovom Polarisovom eventu.

Gdje: Doncaster, Engleska

Kada: u subotu (15.6.) od 19:00h.

Popis borbi: pogledajte OVDJE

Linker
15. lipanj 2024 08:08