K1 i Boks

Johnny Fisher ususret borbi protiv Alena Babića: ‘Morate se roditi s mentalitetom za rovovske bitke, vjerujem da to imam u sebi‘

Johnny Fisher

 Philip Sharkey/TGS Photo/Shutter/Shutterstock Editorial/Profimedia
25-godišnjak nadimka ‘‘The Romford Bull‘‘ djeluje psihički vrlo spremno za težak meč protiv Babića

Alen Babić boksao je dva izrazito velika meča u dosadašnjoj profesionalnoj boksačkoj karijeri. U petom mjesecu 2022. godine ‘‘Savage‘‘ je porazio Adama Balskog u meču za WBC Silver pojas u bridger kategoriji, a godinu dana kasnije Alen se našao u meču za WBC-ovog svjetskog prvaka u bridgeru.

Nažalost, Babić je poražen u tom meču, a nakon poraza od Lukasza Rozanskog, uslijedila je nešto dulja pauza i potraga za motivacijom koja bi ga vratila u ring. Vratio se Babić porazivši Stevea Robinsona u trećem mjesecu ove godine, a uskoro ga čeka još jedan veliki meč.

Johnny Fisher (11-0) Babićev je sljedeći protivnik. Nikakve titule neće biti u igri, ali ovo je meč koji može ući u kategoriju ponajvećih mečeva u Alenovoj dosadašnjoj karijeri. Fisher je talentirani engleski teškaš u kojeg Englezi, a posebno Eddie Hearn, polažu velike nade. Predviđa mu se blistava karijera i sjajna postignuća u teškoj kategoriji, a naš Alen Babić trebao bi mu poslužiti kao ‘‘odskočna daska‘‘ ka još većim mečevima.

Alen Babić tako dobiva priliku ugasiti veliki ‘‘hype‘‘ koji se stvara oko Fishera. Porazi li teškaša koji uživa ovakvu pažnju, Babić će vratiti reputaciju koju je uživao do poraza od Rozanskog i pokazat će Britancima kako nije došlo vrijeme da ga otpisuju.

Jako motiviran je Alen Babić uoči ovog meča i konstantno najavljuje kako Fishera čeka ‘‘rovovska bitka‘‘ kakvu dosad nije iskusio. Međutim, Johnny Fisher ne djeluje preplašeno i najavljuje kako je više nego spreman i željan takvog okršaja.

‘‘Definitivno posjedujem moć, to smo već vidjeli. Ako se nađemo u rovovskoj bitci, vjerujem da je to nešto što imam u sebi. Možete trenirati koliko god želite, ali ovo je pitanje vašeg mentaliteta i karaktera. To je nešto s čime se rađate, a ja vjerujem da posjedujem takav mentalitet. Alen i ja ući ćemo u ring i pružit ćemo pravi rat. Alen govori kako je autsajder u ovom meču, ali isto tako govori o svom 13-godišnjem iskustvu u boksu. 10 godina boksao je u amaterskom boksu i odradio je 100-ak mečeva. Čini se da ipak sebe vidi kao favorita.‘‘, rekao je Fisher u intervjuu koji prenosi Boxing Scene.

Meč između Babića i Fishera na rasporedu je 6. srpnja (sedmi mjesec). Nešto više od tri tjedna udaljeni smo od te borbe koja bi mogla odrediti tijek Babićeve karijere. Pobjeda nad Fisherom bila bi od ogromnog značaja za nastavak karijere našeg boksača. O porazu nećemo ni razmišljati.

Linker
16. lipanj 2024 14:22